Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

update

Zeven doden en 33 gewonden, onder wie twee Nederlanders, bij busongeluk in Cuba

Zeven doden en 33 gewonden, onder wie twee Nederlanders, bij busongeluk in Cuba

Een Nederlandse man en vrouw van 27 jaar oud, zijn na een busongeluk in Cuba ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd.

| Tim van Rodijnen

Bij het ongeluk vielen voor zover bekend 33 gewonden, onder wie 22 buitenlanders. Zeven buspassagiers zijn overleden en zes gewonden zijn er zeer ernstig aan toe.

Meer Nederlanders

De ambassade zoekt momenteel uit of er nog meer Nederlanders betrokken zijn bij het ongeluk. Ook wordt er contact gezocht met de slachtoffers en hun familie. De gewonden worden behandeld in ziekenhuizen in Guantánamo.

Passagiers

Circa veertig mensen zaten in de bus. De passagiers komen uit Argentinië, Canada, Frankrijk, Mexico, Nederland, Spanje en de VS. Ook elf Cubanen moesten naar het ziekenhuis.

Lees ook
Zeker zes doden door treinongeval op brug in Denemarken

Inhaalmanoeuvre

De buschauffeur zou de macht over het stuur zijn verloren tijdens een inhaalmanoeuvre. Daarbij is de bus van de weg geraakt en omgeslagen. De bus is van de onderneming Via Azul en was op weg naar Havana. Via Azul rijdt met luxe autobussen en is erg in trek bij toeristen.

NIEUWS | UPDATE | BUITENLAND

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer update

Lees dit ook even

Please update your browser