Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

update

Na Aldi en Lidl stopt nu ook Albert Heijn met de verkoop van staleenden

Na Aldi en Lidl stopt nu ook Albert Heijn met de verkoop van staleenden

Na supermarktketens Aldi en Lidl, stopt nu ook Albert Heijn volgend jaar met de verkoop van staleenden. Dat meldt stichting Wakker Dier.

| Elisa Heisen

Het leek erop dat deze supermarktketen door zou gaan met de verkoop, maar dat blijkt toch niet zo.

Staleenden

Volgens Wakker Dier, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van het welzijn van dieren in de veehouderij in Nederland, leven de dieren onder zeer slechte omstandigheden. Staleenden worden uit Frankrijk gehaald en zitten met duizenden dicht op elkaar in een dichte stal, zonder frisse lucht en zwemwater.

Roostervloeren

Met hun zwemvliezen staan ze op roostervloeren, waardoor ze ernstige problemen met hun pootjes kunnen krijgen. Ook worden hun snavels gekort om verwondingen en kannibalisme te verminderen.

Lees ook
Wakker Dier: ‘Supermarkten stunten steeds meer met vlees’

Vrije-uitloopeenden

De supermarktketens stappen over op vrije-uitloopeenden. Deze dieren kunnen wel naar buiten en staan binnen op stro in plaats van op roosters. Wakker Dier riep winkelketens eerder deze maand op het gevogelte uit de schappen te halen. Dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is blij met de omschakeling, maar waarschuwt dat staleend de komende feestdagen nog niet uit de schappen is.

NIEUWS | ETEN & DRINKEN | LIFESTYLE | UPDATE

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer update

Lees dit ook even

Please update your browser