Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Twan Huys reageert in 'RTL Late Night' op commotie tafelgasten

Na een tumultueus weekend heeft Twan Huys gisteravond in zijn programma ‘RTL Late Night’ gereageerd op de ophef rond het interview met Jenny Douwes, het boegbeeld van ‘de blokkeerfriezen’.

| Martine Findhammer-Schut

“Niemand is blij met hoe dit is gegaan. Ook ik niet. Dit was absoluut niet onze bedoeling, het is echt vervelend voor iedereen”, zei de presentator gisteren.

Heftige discussie

Afgelopen vrijdagavond ontstond er een rel toen Douwes presentator Twan Huys ervan beschuldigde dat hij zijn afspraken niet nakwam. Zonder dat zij het wist, schoof ook een anti-zwartepietactivist aan onder het mom van ‘de Late Night-tafel is van iedereen’. Dat leidde tot een heftige discussie tussen de gasten. ‘Je hebt je niet aan je woord gehouden’, liet ze weten.

In debat

Volgens Huys was het de bedoeling dat Douwes en Afriyie met elkaar in discussie zouden gaan, en waren daarover al enkele weken geleden afspraken gemaakt. Maar vlak voor de uitzending maakte Douwes duidelijk dat ze absoluut niet met de anti-zwartepietactivist aan tafel wilde. De redactie kwam haar tegemoet, omdat Afriyie bereid leek het gesprek te voeren vanaf de eerste rij in het publiek.

Afspraak is afspraak

Toch veranderde hij in de reclame van mening. Afriyie wilde toch graag aan tafel zitten. Dat werd toegestaan. Huys zegt nu dat de redactie achteraf gezien had moeten vasthouden aan de oorspronkelijke afspraken. “We hadden niet mee moeten gaan met nieuwe gespreksvoorwaarden”, zei de presentator.

Lees ook
Waarom de uitzending van RTL Late Night gisteravond vandaag het gesprek van de dag is

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: RTL Late Night | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser