Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

tv

Geëmotioneerde Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor Farid Azarkan-interview

Geëmotioneerde Eva Jinek wint Sonja Barend Award voor Farid Azarkan-interview

Eva Jinek heeft de Sonja Barend Award 2018 gewonnen. Ze won deze voor haar interview met politicus Farid Azarkan in haar talkshow ‘Jinek’. Sonja Barend maakte dat zelf bekend in ‘DWDD’.

| Tim van Rodijnen

Adriaan van Dis (gesprek met Stephen Fry) en Coen Verbraak (interview met predikant Floris van Binsbergen) waren ook genomineerd voor de prijs.

Hormonen

Jinek kreeg de prijs in de studio van DWDD, uit handen van naamgever Sonja Barend. Al snel schoot Jinek vol. “Het is nogal een overgang om hier te zijn. En ik had me voorgenomen dat dit niet zou gebeuren, maar het zijn de hormonen”, zei Jinek nadat ze zichtbaar geëmotioneerd raakte. De tranen kwamen niet door het winnen van de award, maar doordat ze na haar bevalling weer voor de eerste keer op televisie verscheen. “Ik heb na de geboorte van mijn kind (Pax) mijn emoties nog niet helemaal onder controle”, legde Jinek uit.

Farid Azarkan

Haar gesprek met Farid Azarkan, een politicus van de partij DENK, is het gesprek waarmee Jinek de Sonja Barend Award heeft gewonnen. In dat interview probeerde Azarkan uit te leggen hoe zijn partij een nepcampagne testte met affiches die van de PVV leken te komen om zo de partij van Geert Wilders in diskrediet te brengen. Het gesprek tussen Azarkan en Jinek liep hoog op.

Longlist

De longlist voor de journalistieke interviewprijs werd eind september bekendgemaakt. Jeroen Pauw, Tim den Besten en Janine Abbring, de winnares van vorig jaar, waren onder andere genomineerd. Abbring won vorig jaar de onderscheiding voor haar gesprek met de terminaal zieke burgemeester Eberhard van der Laan.

Jury

De jury die bepaalt wie de Sonja Barend Award wint bestaat uit Arjen Fortuin (tv-recensent NRC Handelsblad), Joep School (o.a. Het Parool en VARAgids), Maaike Bos (tv-recensent Trouw) en Roy van Vilsteren (adjunct-hoofdredacteur VARAgids). Sonja Barend zelf zit dus niet in de jury.

Zie hier onder het fragment uit DWDD.

Lees ook
Linda interviewt Sonja Barend voor nieuwe LINDA. ‘Love me Tinder’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | TV

Bron: DWDD | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer tv

Lees dit ook even

Please update your browser