Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Tess Holliday wordt uitgelachen als ze vertelt dat ze plussize model is

De tijd dat we alleen broodmagere modellen zagen is voorbij, maar uit een verhaal van plussize model Tess Holliday (31) blijkt dat er op het gebied van body positivity nog steeds een lange weg te gaan is.

| Kirsten Zijderveld

Aan Independent vertelt ze dat ze wel eens wordt uitgelachen als ze aan mensen vertelt dat ze model is.

Lees ook
Wars van perfectie: opmars van ‘imperfecte’ lichamen op Instagram

Plussize

Body positivity staat voor het accepteren van je lichaam zoals het is – met de extra kilo’s, cellulitis, littekens enzovoort. Onder de hashtags #bodypositive, #bopo, #bodyacceptance en #effyourbeautystandards worden er dagelijks foto’s op Instagram gepost waar mensen trots poseren. Het Amerikaanse plussize model Tess Holliday is de prominentste figuur van de beweging.

🐥When he says he got you some nuggets 😋#effyourbeautystandards

A post shared by Tess🌙 (@tessholliday) on

‘Ze snappen het niet’

Er is vaak kritiek op plussize modellen die voor zichzelf opkomen, omdat ze een ongezond lichaamstype zouden aanprijzen. Hierdoor wil Holliday alleen nog maar meer aandacht voor een maatje meer in de media. “Het is niet zo dat ik mensen werf, een sekte begin en ze vertel dat ze dik moeten zijn. Iemand met mijn lichaam die anderen vertelt om van zichzelf te houden, kan shockerend zijn voor mensen. Ze snappen het niet.”

Uitgelachen

Holliday is al meerdere keren bespot toen ze over haar carrière sprak, vertelt ze. “Als mensen me niet kennen, lachen ze me soms in m’n gezicht uit. Als ze ontdekken dat ik model ben, vragen ze wat ik dan precies aanprijs. En dan heb ik zin om idiote dingen te verzinnen, en te zeggen dat ik model ben voor enkelbandjes.”

‘Dit zal veranderen’

Maar Holliday blijft positief: “Mensen zijn bekrompen en je moet blijven doen wat je doet. Ik weet dat dit zal veranderen.” Tess heeft al anderhalf miljoen volgers op Instagram en beheert de pagina @Effyourbeautystandards, waar ze 370.000 volgers heeft.

🦋🦋🦋🦋

A post shared by Tess🌙 (@tessholliday) on

In bovenstaande video zien we Mayra. Voor de LINDA.tv-serie De Spiegel en Ik vertelt het plussize model over haar lichaam.

NIEUWS | MODE | LIFESTYLE | BUITENLAND

Bron: Independent | Foto: Getty Images/Instagram

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser