Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

De kogel is door de kerk: er komt definitief een 'Penoza'-film

De kogel is door de kerk: er komt definitief een 'Penoza'-film

Producent NL Film heeft bekendgemaakt dat er definitief een bioscoopvervolg komt van de serie ‘Penoza’. De opnames van de film starten binnen een paar maanden in Amsterdam en in het buitenland.

| Savannah Borst

Wij kunnen niet wáchten. Maar ja, dat moeten we helaas wel.

Herkenning

De makers willen niet precies vertellen waar de film over gaat en welke acteurs erin spelen. “Maar alle vaste acteurs die we wilden, hebben ja gezegd”, vertelt Diederik van Rooijen, regisseur en schrijver. Hij maakte de eerste vier van de in totaal vijf seizoenen van de serie. De film wordt een opzichzelfstaand verhaal, dat wel teruggrijpt op de afgelopen seizoenen: “Voor de trouwe fans wordt het een feest der herkenning. Maar we willen dat ook mensen die de serie niet kennen plezier aan de film kunnen beleven.”

Onzekerheid

Penoza gaat over huisvrouw Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) die na de onverwachte dood van haar man (Thomas Acda) gedwongen wordt om zijn rol in het criminele circuit over te nemen. Het einde van seizoen vijf liet de kijkers in onzekerheid over het lot van Carmen. In de serie hadden ook Loek Peters, Raymond Thiry, Gijs Naber, Sigrid ten Napel, Hajo Bruins, Olga Zuiderhoek en Niels Gomperts vaste rollen. De serie staat in de (voorlopige) top tien van programma’s die dit jaar kans maken op een Gouden Televizier Ring.

Lees ook
Binnenkijken bij ‘Carmen van Walraven’: Penoza-villa staat te koop

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser