Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Deze seksuologen vertellen waarom je niet te vaak op dezelfde manier moet masturberen

Deze seksuologen vertellen waarom je niet te vaak op dezelfde manier moet masturberen

Als het over het vrouwelijk genot gaat, zijn er veel kwesties die niet besproken worden. Zo zijn er vrouwen die last hebben van het ‘death grip syndrome’. Klinkt eng, maar seksuologen stellen je gerust.

| Robin Nanninga

Op Vice geven seksuologen uitleg over het syndroom en vertellen vrouwen over hun ervaringen.

Lees ook
Masturberen tegen de pijn bij een bevalling: helpt dat?

Niet na te bootsen

Veel masturberen met telkens dezelfde techniek, en hiervan afhankelijk worden, is een bekend probleem onder mannen. Maar ook bij vrouwen komt dit probleem voor. Soms leren vrouwen zichzelf aan hoe ze door te masturberen een orgasme kunnen krijgen. “Maar dat gebeurt op een bepaalde manier of door een specifieke positie aan te nemen die moeilijk na te bootsen is tijdens de sex”, aldus seksuoloog Isiah McKimmie.

Op de buik

Eén vaste manier van masturberen kan problemen opleveren tijdens de sex, zo ondervond Katie, die door Vice werd geïnterviewd. “Ik was heel erg jong toen ik begon met masturberen en ik heb het altijd gedaan door op mijn buik te liggen. Ik kan geen orgasme bereiken als ik niet in die positie lig.”

Niet permanent

Hoewel vaste masturbatiepatronen lang een hindernis kunnen vormen, is er volgens seksuoloog Cyndi Darnell geen reden tot paniek. “Deze patronen kunnen op een heel gemakkelijke manier afgeleerd worden. Het is niet permanent.”

Lees het volledige artikel over het ‘death grip syndrome’ via Vice.

NIEUWS | LIFESTYLE | GEZOND

Bron: Vice | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser