Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Olcay Gulsen en Barbie over vrouwelijke rolmodellen: 'Via hen zie je wat je kan bereiken'

Aanstaande donderdag, 8 maart, is het Internationale Vrouwendag. Daarom starten Barbie en Olcay Gulsen vandaag een campagne over het belang van vrouwelijke rolmodellen.

| Verena Verhoeven

Met de introductie van veertien nieuwe ‘shero‘-Barbie-poppen vraagt het merk Mattel hier aandacht voor.

Lees ook
Barbie krijgt een hoofddoek en dat ziet er zó uit

Onderzoek naar rolmodellen

Voor de nieuwe ‘sheroes‘-Barbie-poppen hebben veertien inspirerende vrouwen model gestaan. Als onderdeel va de introductie deed PanelWizard onderzoek onder duizend vrouwen en meisjes in Nederland naar het belang van rolmodellen. Hieruit bleek dat 79 procent van de meisjes in de leeftijd van zes tot en met twaalf jaar een rolmodel heeft. Van de volwassen vrouwen heeft maar 23 procent een rolmodel.

Waarom belangrijk?

Olcay Gulsen weet waarom het zo belangrijk is dat er rolmodellen zijn. “Wij hadden het vroeger thuis niet breed. Het was niet vanzelfsprekend dat ik een carrière zou hebben. Wat hielp, was dat ik het me wel kon vóórstellen.” En daar hielpen vrouwelijke rolmodellen haar bij. “Ik zag bij andere vrouwen dat het kon. Volgens mij is dat wat een rolmodel belangrijk maakt, via hen zien we dat je alles kunt bereiken als je maar je zinnen erop zet.” Olcay is daar inmiddels zelf een goed voorbeeld van. Met het oprichten van het modemerk Supertrash is zij voor velen zélf een rolmodel geworden.

#MoreRoleModels

Als onderdeel van de introductie van de nieuwe Barbie-poppen, is de Wie is de Mol-finalist in gesprek gegaan met jonge meisjes over hun rolmodel. In bovenstaande video zie je daarvan het resultaat. Ook roept Barbie op om met de hashtag #MoreRoleModels te delen wie jouw rolmodel is. De campagne benadrukt het belang van rolmodellen en vraagt meisjes en vrouwen in Nederland om elkaar te blijven bewonderen.

VIDEO'S | NIEUWS | MODE | BEKEND | LIFESTYLE

Bron: Barbie | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser