Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Update: vader Insiya verspreidt fake news, beslissing in zaak volgt over zes maanden

Update: vader Insiya verspreidt fake news, beslissing in zaak volgt over zes maanden

Het nieuws dat de ontvoerde Insiya in India moet blijven, klopt niet. Het fake news is door haar vader via een onwaar nieuwsbericht naar buiten gebracht.

| Martine Schut

De beslissing of het meisje bij haar vader of moeder terecht zal komen, volgt over zes maanden. Nadia, de moeder van Insiya, verklaart tegenover LINDAnieuws dat het nieuwsbericht dat vanochtend werd verspreid volledig onwaar is.

Ontvoerd

In een eerder stuk werd vermeld dat de vierjarige definitief bij haar vader in India moet blijven, maar dit is onwaar. Twee jaar geleden werd Insiya ontvoerd uit de woning van haar oma in Amsterdam. Een team van professionals, gewapend met tasers en tiewraps, nam de kleuter op gewelddadige wijze mee en haar vader smokkelde haar naar India.

Uitspraak rechtbank

Het onderzoek in de zaak is al voltooid in Nederland. De inhoudelijke behandeling gaat op 22 oktober van start in Amsterdam. De rechtbank hoopt begin volgend jaar uitspraak te doen.

Lees ook
Máxima reageert op emotionele videoboodschap moeder ontvoerde Insiya

NIEUWS

Bron: Parool, RTL Boulevard | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser