Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Binnenhof afgesloten om protestactie 'gele hesjes', twee aanhoudingen

Binnenhof afgesloten om protestactie 'gele hesjes', twee aanhoudingen

De politie in Den Haag heeft vandaag het Binnenhof afgesloten voor een demonstratie van ‘gele hesjes’. Ongeveer honderd actievoerders hebben zich bij het gebouw van de Tweede Kamer verzameld.

| Maaike van de Graaf

Ook zijn er twee mensen aangehouden.

Protestactie gele hesjes

De politie heeft de demonstranten gesommeerd naar het Malieveld te gaan. Omdat de demonstratie niet was aangekondigd, is er ook veel politie bij aanwezig. Volgens de politie is de sfeer wel goed.

Actiepunten

Er is een lange lijst van redenen waarom de demonstranten protesteren. Zo gaat het op de Facebookgroep Gele Hesjes NL onder meer over verlaging van de accijnzen, een ander zorgstelsel en migratiebeleid, verlaging van de pensioenleeftijd, een basisinkomen voor iedereen en het vertrek van premier Rutte.

Lees ook
Vijfhonderd studenten protesteerden in Den Haag tegen oplopende studiekosten

Frans protest

In navolging van de Franse protestbeweging Les Gilets Jaunes, de ‘gele hesjes’, wordt zaterdag ook in Maastricht en Nijmegen actie gevoerd tegen onder meer het beleid van de regering. In Nijmegen was een klein groepje van dertig man op de been. Ze liepen een stukje door het centrum en er werd een toespraak gehouden. Daarna werd de actie beëindigd. De actiegroep heeft aangekondigd elke zaterdag in de maand december in het centrum van Nijmegen in gele hesjes te protesteren.

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser