Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

'Ouders voelen zich niet serieus genomen door politie bij melding misbruik kinderopvang'

'Ouders voelen zich niet serieus genomen door politie bij melding misbruik kinderopvang'

Ouders voelen zich vaak niet serieus genomen als ze melding maken bij de politie over misbruik van hun kind op de kinderopvang.

| Yara Mureau

Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.

Niet serieus genomen

Gjalt Jellesma, van belangenorganisatie voor ouders in de kinderopvang BOinK, zegt dat de politie ouders ontmoedigt om aangifte te doen. Hij wordt wel eens benaderd door ouders die zich niet serieus genomen voelen. “Eerst vertelt je kind je iets dat je nooit van je kind zou willen horen. Dan moet je ermee naar buiten, en word je niet serieus genomen.”

Herkenning bij advocaten

Niet alleen ouders, maar ook zedenadvocaten kunnen zich hierin vinden. Advocaat Richard Korver maakte het mee. “We krijgen te vaak signalen dat het niet goed gaat. Dan wordt er gezegd: het zijn kleine kinderen. Fantasie en spel lopen door elkaar.” Van serieus onderzoek is bijna geen sprake. Er wordt niet eens onderzoek gedaan naar de telefoon of laptop van een verdachte.

Politie kan meer doen

Volgens Korver kan de politie meer doen. “Een kind van tweeënhalf jaar verzint bepaalde dingen echt niet. Dus als het met bepaalde signalen komt, zou dat op zijn minst reden moeten zijn om uit te zoeken of het zou kunnen kloppen.”

Lees het hele onderzoek van RTL Nieuws hier.

Lees ook
Vier jaar cel en tbs voor oud ‘Holland’s Got Talent’-finalist vanwege kindermisbruik

NIEUWS

Bron: RTL Nieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser