Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Brit doet jarenlang alsof hij verlamd is en vangt zes ton aan uitkeringen

Brit doet jarenlang alsof hij verlamd is en vangt zes ton aan uitkeringen

Jarenlang heeft een Brit zijn dokters om de tuin geleid door te doen alsof hij verlamd was. Op die manier kreeg hij 500.000 pond (bijna 600.000 euro) aan uitkeringen binnen. 

| Pim Prins

Uiteindelijk liep de man tegen de lamp en moest gisteren voor de rechter verschijnen.

Lees ook
Door deze vakantiefoto’s werd de uitkering van een ‘invalide’ vrouw per direct stopgezet

Gesnapt
De 51-jarige Brian Matthews uit de Engelse stad Penzance deed vijftien jaar lang alsof hij zijn armen en benen niet kon gebruiken, maar dat bleek niet helemaal waar te zijn. Hij werd vorig jaar betrapt toen-ie aan het wandelen was. Gisteren moest Matthews voor de rechter verschijnen. Hij deed dat in een scootmobiel en had twee krukken bij zich.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat Matthews lopend is gespot. In 2012 werd de man al wandelend gezien in zijn eigen dorp. Hij slaagde er al die tijd in om de dokters met valse symptomen wijs te maken dat hij verlamd was. Zo kreeg hij de nodige medische documenten, zonder dat er daadwerkelijk onderzoek werd gedaan. De wenkbrauwen van zijn dorpsgenoten gingen pas echt omhoog toen hij vorig jaar al wandelend zijn vrouw in haar rolstoel voortduwde. Door die wandeling is Matthews nu in het beklaagdenbankje terechtgekomen.

Belastinggeld
Uiteindelijk heeft de Brit een uitkeringsfraude ter waarde van bijna 300.000 euro op zijn naam staan. De totale kosten voor de Britse belastingbetaler komen echter neer op zo’n beetje 600.000 euro, aldus het Britse departement van Werk en Pensioen. Een neuroloog zal nu onderzoek doen naar de ziekte van Matthews. Dat de man een flinke gevangenisstraf boven het hoofd hangt, is zeer waarschijnlijk volgens rechter Robert Linford.

Esther zit in een rolstoel en kwam daarin terecht na een rugoperatie. De kilo’s vlogen eraan, maar sporten ging niet meer. Toch lukte het haar om in half jaar tijd 40 kilo af te vallen. 

 

NIEUWS | OPMERKELIJK | BUITENLAND

Bron: Telegraph | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser