Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

opmerkelijk

Bethelkerk in Den Haag houdt marathondienst om uitzetting gezin te voorkomen

Bethelkerk in Den Haag houdt marathondienst om uitzetting gezin te voorkomen

In de Bethelkerk in Den Haag is een dienst bezig die al 32 dagen duurt. De marathondienst is bedoeld om de uitzetting van een uitgeprocedeerd Armeens gezin te voorkomen. 

| Marlie van Zoggel

Het is voor de politie namelijk wettelijk verboden om binnen te vallen terwijl er een religieuze viering aan de gang is.

Veilig in kerk

Hayarpi Tamrazyan (21) en haar broertje Warduhi (19), zusje Seyran (15) en ouders wonen sinds negen jaar in Nederland, maar moeten nu terug naar Armenië. Het Oost-Europese land wordt door de Nederlandse Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) als veilig beschouwd en dus heeft de familie geen recht meer op asiel. Het gezin vluchtte naar de kerk, dat een bijzondere actie op touw zette voor het gezin.

Predikanten

Sinds eind oktober zijn er in de protestantse Bethelkerk onophoudelijk predikanten aan het spreken. Dag én nacht dus. Dit voorkomt dat de familie Tamrazyan kan worden opgepakt en uitgezet, omdat dat tijdens een kerkdienst wettelijk gezien niet mag. Predikanten uit het hele land doen mee met de marathondienst. Ook komen er veel belangstellenden langs om samen te bidden en kaarsen aan te steken.

Lees ook
Kinderpardon moet nóg duidelijker

Kinderpardon

Hoewel iedereen beseft dat deze actie niet oneindig door kan gaan, hoopt de kerk op deze manier de situatie van het gezin onder de aandacht te brengen. Hoewel de regering onlangs een uitzondering maakte voor Lily en Howick, die eveneens uit Armenië kwamen, heeft staatssecretaris Mark Harbers al laten weten dat dit soort initiatieven geen zin hebben. Hij heeft het verzoek voor een verruiming van het kinderpardon resoluut afgewezen.

 

NIEUWS | OPMERKELIJK

Bron: Quartz | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer opmerkelijk

Lees dit ook even

Please update your browser