Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Politie roept getuigen op nadat meisje (14) wist te ontsnappen aan ontvoering

Politie roept getuigen op nadat meisje (14) wist te ontsnappen aan ontvoering

Vrijdagochtend hebben twee mannen een meisje van veertien jaar proberen te ontvoeren. Dit gebeurde in het Drentse Eelde. Gelukkig wist het meisje te ontsnappen, meldt RTV Noord.

| Savannah Borst

De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben.

Ontsnappen

Het meisje fietste tussen 10:15 uur en 10:30 uur op de Zevenhuizerweg en werd bij het Klompenmuseum ingehaald door een witte bestelbus. In het busje zaten twee mannen. Eén man stapte uit en pakte het meisje twee keer vast. Ze was in staat om zich beide keren los te rukken. De man stapte terug in de bus en reed daarna meteen weg.

Signalement

De politie is nu op zoek naar getuigen. De bestelbus was wit, had geen opdruk en heeft een geel kenteken. De bestuurder van de bus heeft waarschijnlijk zwart haar. De man die het meisje vastpakte is ongeveer 1.80 meter lang en heeft een normaal postuur, is tussen de dertig en veertig jaar oud en heeft een blanke huidskleur. Hij droeg ook een zwarte muts en was in het zwart gekleed. Zijn gezicht was niet te zien, want die was bedekt met een zwarte sjaal.

Incident

In de regio Rotterdam, in Bergschenhoek, werd deze week een soortgelijk incident gemeld door regionale media. Daar zou ook geprobeerd zijn een meisje in een busje te trekken.

NIEUWS

Bron: RTV Noord | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser