Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Conclusie onderwijsinspectie over VMBO Maastricht: 'Zeer zwakke school'

Conclusie onderwijsinspectie over VMBO Maastricht: 'Zeer zwakke school'

Het VMBO Maastricht is volgens de onderwijsinspectie een ‘zwakke school’. Als de school niet verbetert, dreigt de financiering weg te vallen.

| Yara Mureau

Dat blijkt uit een vertrouwelijk rapport van de onderwijsinspectie, dat in handen is van Trouw.

Mogelijk geen financiering meer

Een woordvoerder van de school bevestigt dat een samenvatting van het onderzoek is gedeeld met de ouders, maar wil niet ingaan op de inhoud. De publicatie van het volledige onderzoek verschijnt half december. De conclusies zijn als volgt: het bestuur moet een plan van aanpak maken om de kwaliteit op het VMBO Maastricht binnen een jaar te verbeteren. Als dat niet lukt, kan de minister van Onderwijs maatregelen treffen om de financiering stop te zetten.

Van alles mis met VMBO Maastricht

Het positieve plaatje houdt op bij de duidelijke uitleg in lessen en de gelegenheid tot leren voor de leerlingen. Maar volgens de inspectie moet de school meer doen, zodat de leerlingen zich veilig voelen en er minder lessen uitvallen en minder wordt verzuimd. In een brief die Trouw inzag, schrijft locatiedirecteur Loek de Veen dat hij het oordeel van de inspectie ‘betreurt’, maar dat de school zich wel degelijk herkent in de genoemde ‘knelpunten’.

Eindexamen Maastricht

De school en het bestuur lagen in juni onder vuur, nadat ruim 350 eindexamens werden afgekeurd. Er bleek van alles niet te kloppen aan de schoolexamens. Vervolgens werd er politieke druk uitgeoefend op LVO-bestuursvoorzitter André Postema om te vertrekken, en dat is afgelopen week dan ook gebeurd.

Lees het hele stuk over VMBO Maastricht hier via Trouw.

NIEUWS | KRANTENTIP

Bron: Trouw | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser