Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Oh nee: explosieve wespenplaag verwacht in augustus

Oh nee: explosieve wespenplaag verwacht in augustus

Je hebt ze vast al gezien (of gehoord) deze zomer: wespen. Nu is er al sprake van een wespenplaag, maar in augustus wordt er nóg veel meer overlast verwacht van de zwart-gele beestjes. 

| Stijn de Vries

Niet heel geruststellend dit.

Overlast

Na een paar relatief rustige jaren voor wespenbestrijders, zijn ze momenteel enorm druk. Nature Today, een nieuwssite over de natuur,  zegt dat het aantal wespennesten veel hoger ligt vergeleken met de voorgaande jaren. Nu is het al aanpoten voor wespenbestrijders, maar de echte overlast zal volgens hen in augustus beginnen. De bestrijders komen al nesten tegen ter grootte van een voetbal, en overal in het land worden vier tot zes keer zoveel wespen gezien als gemiddeld.

Haat- liefderelatie

Ook al zijn wespen irritant (en soms doodeng), ze zijn enorm nuttig voor de mens. Een wespennest met vijfduizend wespen kan per dag al honderdduizend vliegen, steekmuggen en zelfs hommels vangen. De overlast van wespen ontstaat meestal eind juli, als de nesten uitvliegen en op zoek gaan naar voedsel. Jouw zoete drankje op het terras bijvoorbeeld.

Toptips

Nu al last van wespen, of wil je jezelf gewoon goed voorbereiden? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Sla niet om je heen en blijf rustig.

2. Wespen haten rook, brandt daarom bijvoorbeeld wierook om ze weg te jagen.

3. Wesp doodgeslagen? Gooi ’t dan weg, anders kan de geur van de wesp andere wespen aantrekken, en dat wil je niet.

4. Maak je tafel schoon met azijn om de insecten op veilige afstand te houden. 

Lees ook
Bang voor slangen? Nergens voor nodig: honden en wespen zijn dodelijker

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser