nieuws

Politie gaat er vanuit dat Nsimire (14) zelf is weggelopen en onderdak krijgt

Politie gaat er vanuit dat Nsimire (14) zelf is weggelopen en onderdak krijgt

Nsimire (14) uit Den Haag is inmiddels ruim twee weken vermist. Hoewel haar familie al dagenlang met man en macht op zoek naar haar is, gaat de politie er vanuit dat ze niet gevonden wil worden.

| Yara Mureau

De politie denkt dat ze zelf is weggelopen en onderdak krijgt.

Vermist

Dat heeft de politie gisteren bevestigd aan De Telegraaf. De politie benadrukt dat het verboden is om het meisje onderdak te bieden. “Wat veel mensen niet weten, is dat het schuilhouden van een minderjarige een misdrijf is. Je onttrekt iemand aan het ouderlijke gezag en dat is strafbaar”, zegt de politie. “Misschien zijn de bedoelingen goed, maar we hopen dat ze zich snel bij ons meldt.” Er is geen Amber Alert uitgezonden, omdat er geen aanwijzingen zijn dat het meisje ontvoerd of in gevaar is.

Drempel wordt hoger

Of het Nsimire zichzelf gaat melden bij de politie, is nog maar de vraag. De drempel wordt volgens de politie voor haar steeds hoger. Wel krijgt de politie nog steeds tips binnen. “Dit zijn bijvoorbeeld mensen die denken dat ze haar hebben zien lopen.” De ouders van het meisje hebben zondag met vrijwilligers flyers uitgedeeld in Rotterdam en Zoetermeer.

 

Lees ook
Vader vermiste Nsimire (14) doet oproep: ‘Kom alsjeblieft naar huis’

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.

NIEUWS

Bron: De Telegraaf | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser