Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Nostalgie ten top: de Game Boy komt terug mét de oude vertrouwde spellen

De Super Nintendo werd onlangs al in een moderne jas gestoken, en ja, dan kan de Game Boy natuurlijk niet achterblijven.

| Martine Schut

De nieuwe naam voor ‘de verslaving’ van de eind jaren tachtig en begin jaren negentig? De Ultra Game Boy.

Lees ook
Nintendo komt met games voor op je smartphone

Duik in de geschiedenis
Het is net alsof de tijd heeft stilgestaan, want op de handcomputer kun je weer de oude bekende spellen spelen. Wat dacht je van Super Mario Land, Donkey Kong Country of Kirby? De nieuwe Ultra Game Boy is vanaf deze zomer verkrijgbaar en zal ongeveer 85 euro kosten.

Hip en modern
De nieuwe Ultra Game Boy van de Amerikaanse gamefabrikant Hyperkin heeft uiteraard een nieuw en moderner uiterlijk dan de grijze ‘koelkast’ van vroeger. De nieuwe Game Boy heeft een aluminium behuizing en een verlicht LCD-scherm zodat je er ook in het donker mee kan spelen.

Een hit?
De originele Game Boy werd door Nintendo in 1989 in Japan en de VS uitgebracht, een jaar later sloeg Europa massaal aan het gamen. In 2003 verdween de Game Boy uit de winkels, maar nu, vijftien jaar, later mag de aluminium variant de markt weer proberen veroveren.

NIEUWS | LIFESTYLE | TECH

Bron: Daily Mail | Foto: Martine Schut

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser