Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Netflix reageert op petitie tegen nieuwe serie die fatshaming zou promoten

Meer dan tweehonderdduizend mensen hebben al de petitie tegen ‘Insatiable’ getekend, omdat die serie fatshaming zou promoten. Baas van de Netflix-Originals Cindy Holland reageert op de kritiek.

| Verena Verhoeven

Dat doet ze bij het Amerikaanse Fox News.

‘Insatiable’

De protesten kwamen op gang nadat op 12 juli voor het eerst een trailer van de serie werd getoond. De serie is in Nederland vanaf 10 augustus op Netflix te zien en gaat over Patty, die ook wel ‘Fatty Patty’ wordt genoemd. Nadat Patty in haar gezicht is geslagen, moet ze geopereerd worden aan haar kaak. Door de operatie – die ze in de zomervakantie ondergaat – kan ze niet eten en valt ze af. Als Patty weer naar school gaat, wordt ze, nu ze dun is, ineens wél populair.

Reactie Netflix-baas

Cindy Holland zegt nu in een reactie op de kritiek, dat de streamingdienst juist het tegenovergestelde van fatshaming wil bereiken met de serie. “De regisseur vond het erg belangrijk deze kwesties te onderzoeken op basis van haar eigen ervaringen, maar dan op een – over de top – satirische manier”, vertelt ze aan verslaggevers van Fox News. “Uiteindelijk is de boodschap van de show dat je jezelf moet kunnen accepteren zoals je bent. Fatshaming zelf, die kritiek, zit in het DNA van de show.”

Hoofdrol

Actrice Debby Ryan, die de rol van Patty speelt, verdedigde de serie eerder al in een uitgebreide tweet. “De humor zit ‘m niet in de fatshaming (of thinshaming, slutshaming, virginshaming), maar in het identificeren van de pesters door te zeggen: “Dit is niet oké”.” De serie wordt vooralsnog niet gecanceld. Debby wil dan ook graag dat mensen het een kans geven. “Ik hoop dat fans zullen wachten en de show gaan kijken voordat ze het veroordelen. Als je ervoor gaat, denk ik dat je jezelf en alle dingen die je boos maken uit onze ‘op uiterlijk gerichte-cultuur’ erin herkent.”

Lees ook
Meer dan honderdduizend handtekeningen om release Netflix-serie ‘Insatiable’ te stoppen

VIDEO'S | NIEUWS | TV | #HOUVOL

Bron: Fox News | Foto: Still uit trailer

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser