Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

natuurgeweld

'Enorme vernietiging' aan kust VS en zeker zes doden door orkaan Michael

Orkaan Michael heeft “onvoorstelbare vernietigingen” aangericht langs de noordwestkust van de Amerikaanse staat Florida. Met die woorden omschreef gouverneur Rick Perry vrijdag de schade.

| Justine Wouterson

“Zo veel levens zijn voor altijd veranderd”, zei hij. “Zo veel families hebben alles verloren.”

Dodelijke slachtoffers

Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen door het natuurgeweld: vier in Florida, één in Georgia en één in North Carolina. Eén van de slachtoffers is een meisje van elf jaar. Honderdduizenden inwoners van het gebied hadden opdracht gekregen te evacueren. Niet iedereen gaf daar gehoor aan.

‘Ground zero’ na orkaan Michael

In de zwaarst getroffen plaatsen zijn veel huizen met de grond gelijkgemaakt en liggen de straten vol omgewaaide bomen. Het hoofd van rampenbestrijdingsdienst FEMA omschreef de situatie in het plaatsje Mexico Beach als “ground zero”.

Miljoenen mensen zonder stroom

De orkaan was er een van categorie vier, op een schaal van vijf. Inmiddels is de storm flink in kracht afgenomen, maar diverse staten krijgen mogelijk nog te maken met hevige regenval en overstromingen. Miljoenen mensen zitten zonder stroom.

Lees ook
‘Krachtigste storm in Amerika sinds 1992’; orkaan Michael aan land in Florida

VIDEO'S | NIEUWS | BUITENLAND | NATUURGEWELD

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer natuurgeweld

Lees dit ook even

Please update your browser