nieuws

'Modern Family'-actrice Sarah Hyland in ziekenhuis opgenomen en deelt eerlijke selfie

'Modern Family'-actrice Sarah Hyland in ziekenhuis opgenomen en deelt eerlijke selfie

De Amerikaanse actrice Sarah Hyland, voornamelijk bekend als Haley Dunphy uit ‘Modern Family’, is in het ziekenhuis opgenomen. Op Instagram deelde ze een eerlijk selfie met een tekst over haar ziekte.

| Boris Lemereis

Sarah heeft last van een aangeboren nierafwijking.

Lees ook
‘Modern Family’-actrice voorziet skinny-shamers van prachtige repliek

Eerlijke selfie

Deze week, op de Dag van de Selfie, deelde Sarah een selfie in haar Instagramstory, waarop ze een opgezet gezicht en duidelijk vermoeide blik heeft. ‘Soms is een selfie meer dan alleen een goede hoek en jezelf goed voelen. Voor nationale selfiedag heb ik besloten mijn waarheid te delen. Hoe pijnlijk die ook is’.

Aangeboren nierafwijking

Sarah Hyland heeft last van een aangeboren nierafwijking. De medicatie die ze daarvoor slikt leidt onder meer tot gewichtsschommelingen, chronische pijn, een opgezwollen gezicht en haaruitval. In 2012 onderging ze al een niertransplantatie.

Skinnyshaming

Eerder kreeg Sarah veel commentaar op haar gewicht na een Instagrampost. Ze werd ‘skelet’ genoemd, en mensen verweten haar anorexia te promoten. In een uitgebreid bericht op Twitter voorzag ze de skinny-shamers van duidelijke repliek, door uit te leggen dat haar wisselende uiterlijk met haar ziekte te maken had. ‘Ik heb geen controle over hoe ik eruit zie.’

 

 

 

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND

Bron: ANP / Instagram | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser