Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Hüseyin A. moet twintig jaar de cel in voor verkrachten en doden Milica van Doorn

Hüseyin A. moet twintig jaar de cel in voor verkrachten en doden Milica van Doorn

De rechtbank in Alkmaar heeft de 48-jarige Hüseyin A. veroordeeld tot twintig jaar gevangenisstraf voor het verkrachten en doden van Milica van Doorn.

| Elisa Heisen

Het Openbaar Ministerie (OM) had ook twintig jaar geëist.

Milica van Doorn

Het negentienjarige slachtoffer werd in de nacht van 7 op 8 juni 1992 in Zaandam met veel geweld om het leven gebracht. Haar half ontklede lichaam werd gevonden in een vijver bij een kerk in de wijk Kogerveld. De zaak bleef lang onopgelost. Door de jaren heen pakte de recherche het onderzoek bij nieuwe aanwijzingen telkens weer op. Een DNA-verwantschapsonderzoek leidde vorig jaar tot een doorbraak en bracht Hüseyin A. als verdachte in beeld.

milica van doorn

‘Verzonnen verhaal’

A. heeft tijdens de rechtszaak ontkend. In het lichaam van Van Doorn zijn biologische sporen van A. gevonden. De verdachte heeft tijdens het proces verklaard dat hij in 1992 een seksuele relatie met Van Doorn had. De rechtbank gelooft daar niets van. De rechter rekent het A. aan dat hij, 26 jaar na dato, met dit “verzonnen verhaal” op de proppen is gekomen, omdat het “een beeld schetst van Milica zoals zij niet was”. Dat is volgens de rechtbank extra kwetsend voor de nabestaanden.

Met grof geweld

Evenals het OM stelt de rechtbank vast dat Van Doorn “met excessief, grof geweld” om het leven is gebracht. Na de verkrachting heeft A. de jonge vrouw meermalen met een mes gestoken en haar keel doorgesneden. Haar half ontklede lichaam sleepte hij naar de vijver om het daar, verscholen in het riet, achter te laten.

Lees ook
Twintig jaar cel geëist tegen verdachte om verkrachten en doden Milica van Doorn

‘Onvoorstelbaar bang’

“Milica moet in de laatste momenten van haar leven onvoorstelbaar bang zijn geweest en pijn hebben gehad”, aldus de rechtbank. “Hij heeft ruim vijfentwintig jaar gezwegen en een normaal leven geleid en de ouders en nabestaanden in het duister laten tasten.”

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser