Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

Michelle mania

Michelle Obama openhartig over miskraam, geboorte van dochter via ivf en relatietherapie

Michelle Obama openhartig over miskraam, geboorte van dochter via ivf en relatietherapie

Vandaag verschijnen de memoires van Michelle Obama: ‘Mijn Verhaal’. In dat boek, dat ze schreef na haar verhuizing uit het Witte Huis, doet zij een aantal spraakmakende onthullingen.

| Jildou van der Bijl

Vanwege ons exclusieve interview met Michelle, mochten Linda de Mol, LINDA.-hoofdredacteur Jildou van der Bijl en interviewer Antoinnette Scheulderman als enigen in Nederland het boek op voorhand lezen.

Miskraam

In de biografie vertelt Michelle (nu 54) over de miskraam die zij op jongere leeftijd had, en die ervoor zorgde dat ‘ik me lichamelijk een wrak voelde en al het optimisme dat we hadden, de bodem werd ingeslagen’. Vanwege dat gevoel zet zij zich nu in voor meer voorlichting op het gebied van miskramen.

Ivf

Michelle begon daarna met het toedienen van medicijnen die haar eierstokken achtereenvolgens tot rust zouden brengen en zouden stimuleren. Dat wierp zijn vruchten af: ze raakte opnieuw zwanger en bracht hun eerste kind, Malia, ter wereld. Michelle laat verderop in het boek weten dat tweede dochter Sasha via ivf geboren is, omdat haar eicelproductie opnieuw afnam: ‘Eén ivf-behandeling, een geweldig eenvoudige zwangerschap en een probleemloze bevalling’.

Ruzie met ‘nachtbrakerman’

Er veranderde veel na de komst van hun kinderen. ‘Hoe groter Sasha en Malia werden, hoe meer ik me moest haasten en hoe langer mijn to do-lijstjes werden, waardoor ik permanent in de hoogste versnelling stond.’ ’s Avonds was Michelle gesloopt en kreeg ze ruzie met haar ‘nachtbrakerman’, die in die periode een zetel probeerde te bemachtigen in de Amerikaanse Senaat.

Relatietherapie

‘Als Barack thuiskwam, vond hij me woedend of niet aanspreekbaar, had ik alle lampen in huis uitgedaan en was nors gaan slapen.’ Ondanks dat de twee van elkaar bleven houden, werden hun frustraties regelmatiger en intenser. De oplossing: relatietherapie. En die heeft tot nieuwe inzichten geleid. ‘Ik begrijp nu dat zelfs een gelukkig huwelijk moeilijke tijden kan hebben, dat het een contract is dat het beste keer op keer hernieuwd kan worden.’

Trump krijgt ervan langs

Ook is ze in het boek behoorlijk uitgesproken over Baracks opvolger: president Trump. Ze noemt hem onder meer een ‘vrouwenhater’: ‘Mijn lichaam trilde helemaal van woede toen ik het geluidsfragment had gehoord’, schrijft ze over de beruchte grab ‘em by the pussy-uitspraak. En over zijn winst bij de verkiezingen: ‘Ik wilde er, zo lang als ik kon, niets van weten. (…) Ik heb nachten wakker gelegen, woedend over wat er allemaal gebeurt.’

Lees ook
Hoofdredacteur Jildou van der Bijl over haar ontmoeting met Michelle Obama

Blijf LINDAnieuws volgen, want de komende weken staan wij in het teken van Michelle Mania. Exclusieve interviews, foto’s en veel meer.

NIEUWS | BEKEND | BUITENLAND | THE TRUMP SHOW | MICHELLE MANIA

Bron: Becoming - Michelle Obama | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer Michelle mania

Lees dit ook even

Please update your browser