Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Marjolein (33) neemt het op voor vrouwen met een 'tramp stamp' (maar laat die van haar verwijderen)

Marjolein (33) neemt het op voor vrouwen met een 'tramp stamp' (maar laat die van haar verwijderen)

Tatoeages zijn al lang in, maar een ‘tramp stamp’ (een zogenoemde ‘slettenstempel’ op de onderrug) niet. Marjolein Stormezand (foto) heeft er ook een, en vindt dat vrouwen er trots op moeten zijn. Toch laat ze die van haar weghalen.

| Yara Mureau

Dat schrijft ze in een column voor ELLE. Wij belden haar op om te vragen waarom zij ‘m weg laat halen, ondanks haar standpunt.

Lees ook
André Hazes was lekker creatief met (v)ink en heeft een nieuwe tatoeage

De M van McDonald’s

Marjolein liet op haar achttiende een tattoo zetten op haar onderrug. “Toen waren die tattoos heel populair, maar ik weet nog dat ik ergens toch twijfelde.” Ze was met een paar vrienden in de tattooshop en die zeiden dat ze het gewoon moest doen. “Ik liet me overhalen en bedacht me later pas dat het voor altijd boven mijn billen zou staan. En nog later wat anderen ervan zouden vinden.” Wat ze heeft laten zetten? Een grote M, vergelijkbaar met die van McDonald’s, met van die grote bogen aan de uiteindes van de letter.

Vunzige opmerkingen

En ook al vindt ze ‘m nu spuuglelijk, de tattoo betekende wel wat voor Marjolein. “Het is mijn voorletter en ook die van mijn moeder die is overleden. Maar daarom vind ik het juist zo erg. Die tattoo zit op een gekke plek, of nou ja, dat zit-ie niet, maar dat maken anderen ervan.” Nadat Marjolein die tattoo had gezet, werd ze er vaak over aangesproken of werden er vunzige opmerkingen gemaakt. “Op een gegeven moment droeg ik alleen nog badpakken op het strand, want een bikini trok ik niet meer aan.”

Oordelen

Naast de seksuele opmerkingen waar Marjolein zich veel van aantrok, waren er nog meer redenen waarom ze koos om haar tattoo weg te laten halen. “Ik wilde van mijn eigen lijf kunnen genieten, maar ik oordeelde over mezelf. Zelfs mijn dochter lachte me uit om die tattoo. Ik voelde me gewoon heel ongemakkelijk.” ‘Tramp stamps worden gelinkt aan een ‘slettenstempel’, maar zelf vindt ze dat onzin. “Omdat mannen zo’n oordeel hebben over ons – vrouwen met zo’n tattoo -, ging ik ook over mezelf oordelen en daardoor ook over andere vrouwen. Maar dat zou ik nu echt niet meer doen.”

‘Omarm die tattoeages’

De term ‘tramp stamp’ moet je volgens Marjolein dus niet meer gebruiken, maar je moet van je tattoo gaan houden. “Los van mijn lelijke tattoo, vind ik juist dat anderen het wél moeten omarmen. Als je ‘m weg laat halen – ik ben dus een opgever – door de mening van anderen, dan winnen zij. Dus laten we dat niet doen, maar denk gewoon: ‘maakt mij het uit wat jij ervan vindt’ en draag ‘m gewoon.”

NIEUWS | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Joshua Bakarbessy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser