Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Alle lof én controverse rondom Jinek-vervanger Nadia Moussaid

Alle lof én controverse rondom Jinek-vervanger Nadia Moussaid

Televisiekijkend Nederland heeft een nieuwe liefde en ze heet Nadia Moussaid. Tenminste, als we afgaan op de lofzang over haar die rondzingt op internet.

| Ashley Doogan

Toch kwamen er ook negatieve reacties. Niet op Nadia persoonlijk, maar vooral op de zenderbaas en een niet-zo-handig geschreven column.

Wie is Nadia Moussaid?

Nadia Moussaid, 34 jaar, half-Marokkaans, een kwart Nederlands en een kwart Oostenrijks. Ze studeerde sociale en culturele antropologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Vervolgens ging ze  bij VPRO, AT5 werken en maakte ze twee documentaires. Sinds 2017 presenteert zij De Nieuwe Maan op NPO 2 en sinds deze week Laat op één, de vervangende talkshow van Jinek nu zij met zwangerschapsverlof is. Zo, je bent weer helemaal bijgepraat.

Controverse

De naam Laat op één bleek voor sommigen een reden tot verontwaardiging. Waarom zijn de achternamen ‘Pauw’ en ‘Jinek’ goed genoeg als talkshow-naam, maar ‘Moussaid’ niet?, luidde het op Twitter. Tv-recensent Paul Onkenhout denkt te weten waarom: “Vanwege haar relatieve onbekendheid zou Moussaid een te voorbarige programmatitel zijn geweest. Wat niet wegneemt dat ze een eigen programma verdient, als natuurtalent.”

‘Levende uitnodiging’

Ook de rest van de media spreekt vol lof over Moussaid. “Ze is een levende uitnodiging om wakker te blijven voor Laat op één. Wie de gasten ook zijn, in ieder geval zit zij er”, schrijft Trouw. “Je ziet een routine die je van een nieuweling niet zou verwachten”, zegt NTR-directeur Paul Römer tegen Het Parool. “Ze deed het overtuigend, vrolijk en alert, schijnbaar zonder enige moeite en ingetogener dan Jinek”, staat in de Volkskrant. Het enige kritiekpunt – als je dat al een kritiekpunt kan noemen – dat sommigen hebben, is dat ze ‘gemakkelijke’ gasten aan tafel had en zich daarom nog niet haar tanden heeft kunnen zetten in felle discussies. Enfin, soit. 

‘Camping De Zwetende Otter’

Columnist Ruud Maas van De Limburger is ook positief. Toch schopt hij met zijn column tegen het zere been, onder andere dat van Chantal Janzen. Hij begint zijn column namelijk niet over Moussaid, maar over de hoogzwangere Jinek. ‘Ze moet het helemaal zelf weten’, begint Maas nog quasi-voorzichtig, voordat hij een tirade afsteekt over Jineks ‘representativiteit’. Jinek zat volgens hem “onderuitgezakt in een stoel, met haar opgezette benen uitgestrekt alsof ze op camping De Zwetende Otter was.” Ai.

Lees ook

‘Schandalige’ column over hoogzwanger presenterende Eva Jinek leidt tot veel kritiek

NIEUWS | TV | BEKEND

Bron: de Volkskrant, AD, Trouw, Het Parool, De Limburger | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser