Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Werken, maar toch arm zijn: zo'n 320.000 Nederlanders ervaren dat

Werken, maar toch arm zijn: zo'n 320.000 Nederlanders ervaren dat

Dit is het ochtendnieuws van woensdag 3 oktober: Amerika past reisadvies voor Nederland aan, de Tweede Kamer wil onderzoek naar hulp Syrië en Ajax-voetballer Ziyech met Linda-pruik gespot (Of toch niet?).

| Yara Mureau

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Amerika scherpt reisadvies voor Nederland aan

De reden daarvoor is de terroristische dreiging in ons land. De Verenigde Staten hebben het dreigingsniveau voor Nederland verhoogd van niveau 1, naar niveau 2. Volgens het State Department moeten mensen extra voorzichtig zijn op luchthavens, stations en andere toeristische plekken. De aanpassing is ingezet nadat vorige week in Nederland zeven mannen zijn gearresteerd die een terroristische aanslag hadden gepland.
(NOS)

Grote groep Nederlanders is ondanks baan toch arm

Het zou gaan om zo’n 320.000 mensen. Dat meldt het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) in een nieuw rapport. Werkende armen zijn mensen die wel een betaalde baan hebben, maar tegelijkertijd weinig geld verdienen. Daardoor kunnen ze hun noodzakelijke kosten niet betalen, zoals eten, kleding, wonen, maar ook sporten en sociale activiteiten. De armoedegrens van het SCP ligt tussen de 1063 euro voor een alleenstaande werkende, tot 2000 euro voor een gezin met twee kinderen. ‘Het bestaan van een omvangrijke groep werkende armen staat hiermee op gespannen voet’, aldus de onderzoekers.
(SCP)

Vierdejaars VMBO Maastricht moeten toetsen inhalen

Maastricht excuses

Die toetsen hadden ze eigenlijk als derdejaars moeten maken, maar werden destijds niet aangeboden of gemist. De helft van de huidige vierdejaarsleerlingen moet onderdelen van het Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA) maken. De school maakte dit gisteren tijdens de ouderavond bekend. Van de vorige 353 vierdejaars van VMBO Maastricht werden de examens afgekeurd. Een deel van die leerlingen slaagde in de zomer alsnog, de rest krijgt binnenkort een herkansing.
(ANP)

Tweede Kamer wil onderzoek naar hulp Syrië

Minister Blok

Dit nadat onderzoek aantoonde dat ook jihadisten hulp hadden gekregen. In het Nederlandse hulpprogramma, dat liep van 2015 tot dit jaar, werden 22 gewapende groepen gesteund. Volgens minister Blok van Buitenlandse Zaken is het “niet waar dat zij op grote schaal met terrorisme bezig waren”. Dat zei hij nadat Nieuwsuur en Trouw onderzoek hadden gedaan. Nu komt er dus een onderzoek naar de hulp aan die gewapende groepen in Syrië. Naast de coalitiepartijen steunden PvdA, GroenLinks en SGP dit verzoek ook. Blok voegde toe dat de steun beter had gekund en dat de selectie van de groepen “intensiever” en “scherper” had moeten zijn.
(ANP)

Maarten van der Weijden gaat het theater in

Geen Elfstedenzwemtocht, maar een Elfstedentheatertocht. In het theater gaat de zwemmer vertellen hoe hij zich heeft voorbereid op zijn Elfstedenzwemtocht. En waar-ie gaat beginnen? “Jullie weten, ik haalde Dokkum niet, dus daar vindt de eerste tryout plaats”, vertelde Van der Weijden gisteren in Pauw. De andere steden waar hij zal optreden zijn Amsterdam, Apeldoorn, Zwolle, Doetinchem, Eindhoven, Breda, Utrecht, Rotterdam, Groningen, en als laatste Leeuwarden. Van der Weijden zwom in augustus de Elfstedenzwemtocht om geld op te halen voor het onderzoek naar kanker. Dat leverde 4,7 miljoen euro op.

(PAUW)

Zelfs Ajax-voetballer Hakim Ziyech draagt Linda-pruik

Ziyech ruilde zijn korte haar in voor de blonde lokken. Tijdens de wedstrijd Ajax tegen Bayern München, moesten we gisteren even twee keer met onze ogen knipperen, want de voetballer liep ineens met de blonde haren van Linda de Mol rond. En daar is geen ‘Speld’ tussen te krijgen… Of toch wel?

(Instagram De Speld)

Lees ook
Minister Blok opnieuw door het stof: ‘Mijn uitspraken spijten me’

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Bron: LINDAnieuws

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser