Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

ochtendnieuws

Vier doden in woning Amsterdam, mogelijk familiedrama

Vier doden in woning Amsterdam, mogelijk familiedrama

Dit is het ochtendnieuws van maandag 1 oktober: brandweer bevrijdt zes inzittenden luchtballon uit mast, duizenden bezoekers op jubileumfeestje LINDA. en Simone Kleinsma koninklijk onderscheiden.

| Martine Findhammer-Schut

Wil je elke ochtend onze speciale selectie van het nieuws van de dag in je mailbox, meld je dan hier aan. Je begint je dag in ieder geval goed geïnformeerd.

Vier doden bij schietpartij in woning Amsterdam

Volgens de politie is er mogelijk sprake van een familiedrama. Het schietincident vond afgelopen nacht plaats in een woning in Amsterdam-Zuid. De recherche houdt rekening met een gezinsmoord. Rond 01.00 uur kwam de melding over het incident binnen. Hulpdiensten waren snel ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd ingezet. Meer informatie over de slachtoffers is nog niet bekend. De politie heeft een groot gedeelte van de Herculesstraat in Amsterdam-Zuid afgezet voor onderzoek.
(AT5)

Brandweer bevrijdt inzittenden luchtballon uit mast

De Duitsers van tussen de tien en zestig jaar zaten op tachtig meter hoogte vast. Niemand raakte gewond, maar de ballon bungelde wel urenlang op grote hoogte aan de mast. Het incident gebeurde gisteren om 18.00 uur in de buurt van de stad Bottrop bij Oberhausen, niet ver over de grens bij Zevenaar. Elektriciteitsbedrijven hadden uit voorzorg de stroom van de leidingen gehaald. Vijftien brandweermannen hielpen de inzittenden. Dat gebeurde door één voor één te abseilen vanaf de mast. Om 23.30 uur werd de laatste inzittende bevrijd.
(Aktuelle Stunde)

Duizenden bezoekers op jubileumfeestje LINDA.

Het tweedaagse LINDAfestival trok een recordaantal van 16.750 bezoekers. “Daar zijn we superblij mee”, zei een woordvoerder van het magazine. Vorig jaar kwamen 14.500 bezoekers, vooral vrouwen, naar het festivalterrein in Zaandam voor optredens en workshops. De eerste editie van het festival trok in 2016 zo’n 12.000 bezoekers. Ook Linda de Mol zelf was van de partij op ‘haar’ festival. Zij vertelde de bezoekers zondag dat ze zich net een popster voelde, toen ze met gejuich werd ontvangen op het podium. Nog even nagenieten? Wij hebben de foto’s nog.
(LINDAnieuws)

Pascal wint meer dan 1 miljoen euro bij Miljoenenjacht

Linda de Mol gilde het uit toen de bank 1.026.000 euro bood. Na een spannende spelshow drukte de Limburger op de knop en werd hij in één klap miljonair. Linda belde na de show met de vrouw van Pascal, die er niet bij kon zijn. Ze was door het dolle heen toen ze het enorme gewonnen bedrag te horen kreeg. Pascal wil met zijn miljoen een camping beginnen. En nu die droom werkelijkheid kan worden, zal het een toepasselijke naam krijgen: Camping ’t Koffertje.
(Miljoenenjacht)

Manon (29) heeft orthorexia met extreme bewegingsdrang

“Ik ontbijt met 10 gram havermout”, vertelt ze in onze mini-docu. “Dan bak ik een appel in een druppeltje olie, die gooi ik daar doorheen. Ik vul het aan met amandelmelk en twee lepels pindakaas. Daarna ga ik minimaal twee uur sporten. Nooit minder, vaak wel meer”, zo vertelt Manon openhartig aan documentairemaker Jessica Villerius in Eetstoornissen: maskers af. Manon pakt haar eetstoornis heel serieus aan en is heel toegewijd aan haar behandeling. Daarin kiest ze ook zeker niet voor de gemakkelijke weg, zo krijgt ze EMDR-traumatherapie en paardentherapie. Manon: “Ik wil niet de rest van mijn leven een sportjunk blijven. Het moet toch mogelijk zijn om erachter te komen waarom ik zo leef en waarom ik het veranderen van mijn vaste patronen zo eng vind.”
(LINDAnieuws)

Simone Kleinsma koninklijk onderscheiden

Ontroerd en volkomen verrast nam ze het lintje het DeLaMar Theater in ontvangst. De actrice en zangeres kreeg de bijzondere onderscheiding gisteren na afloop van de jubileumvoorstelling van de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt, waarin ze precies een jaar de hoofdrol speelt. Simone kreeg een koninklijke onderscheiding voor haar hele oeuvre, en mag zich voortaan officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. De musicalster kreeg de onderscheiding uit handen van Joan de Zwart-Bloch, de burgemeester van haar woonplaats Blaricum. “Er is veel waardering voor haar professionaliteit en de manier waarop zij jonge acteurs begeleidt. Ook zet mevrouw Kleinsma zich al jaren belangeloos in voor diverse goede doelen. Een koninklijke onderscheiding is dan ook dik verdiend”, zei de burgemeester.
(ANP)

NIEUWS | OCHTENDNIEUWS

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer ochtendnieuws

Lees dit ook even

Please update your browser