(ANP)

Nederlandse wetenschappers in neptijdschriften

De auteurs betaalden honderden dollars voor publicatie. Na zo’n forse betaling werden de artikelen zonder enige kwaliteitsbeoordeling gepubliceerd. Dat blijkt uit onderzoek van het internationale journalistieke onderzoekscollectief ICIJ. In de databank van het onderzoekscollectief komen ongeveer driehonderd artikelen van minimaal 750 Nederlandse wetenschappers naar voren die bij een neptijdschrift publiceerden. In de Verenigde Staten zijn al wetenschappers vervolgd voor het opvoeren van deze publicaties op hun CV. De neptijdschriften waarover het gaat, waren voor de Volkskrant niet bereikbaar voor vragen.

(de Volkskrant)

Glennis Grace in liveshows ‘America’s Got Talent’

Jurylid Simon Cowell noemde ‘onze’ zangeres “een ster”. Glennis’ auditie werd in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) uitgezonden. Omdat ze bij haar eerste auditie te horen kreeg dat ze te veel op Whitney Houston leek, wilde ze nu origineel zijn. Ze koos voor het nummer Nothing Compares 2 U van Sinéad O’Connor. En dat heeft goed uitgepakt. In de tweede auditieronde ging het om de zogenoemde ‘Judge Cuts’, waarin de kandidaten in groepen werden ingedeeld en moesten optreden voor de jury. Volgende week beginnen de liveshows.

(Instagram)

Na een nacht vol regen en onweer, vandaag droog

Vannacht nog code geel, maar de zon komt weer terug. Het blijft droog, op een enkele bui na in het noorden en westen. Het wordt vandaag tussen de 23 en 29 graden. Nog steeds warm, maar het continue zweten houdt vanaf vandaag op. Vanochtend zijn er veel wolkenvelden te zien, die in de loop van de middag wegtrekken en plaats maken voor ’t zonnetje. Vanavond klaart het helemaal op en komt op nog meer plaatsen de zon te voorschijn. De laatste bui trekt dan ook weg. Vannacht daalt de temperatuur naar zo’n 12 tot 16 graden. Wij zeggen: op naar ’t terras vanmiddag.

(Weeronline)

Lees ook
Campings ontruimd door zeer grote natuurbrand in Drenthe, vuur onder controle

Start je dag met een verse dosis nieuws in je mailbox – geselecteerd door de redactie van LINDAnieuws. Schrijf je hier in voor onze ochtendnieuwsbrief en begin je dag goed geïnformeerd.