Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijstje van de dag

Who run the world? Deze vrouwen vervingen hun van #MeToo verdachte mannelijke collega's

Who run the world? Deze vrouwen vervingen hun van #MeToo verdachte mannelijke collega's

Veel vrouwen namen het stokje over van hun mannelijke collega’s nadat die weg moesten wegens beschuldigingen van seksuele intimidatie. Dit zijn de opvallendste voorbeelden.

| Pim Prins

En naast deze vier vrouwen zijn er natuurlijk genoeg andere voorbeelden te noemen.

Lees ook
Waarom Liam Neeson vindt dat #MeToo-beweging op ‘heksenjacht’ begint te lijken

1. House of Cards
Wellicht het meest vooraanstaande voorbeeld is actrice Robin Wright (51). Wright was vijf seizoenen mede-hoofdrolspeler in de serie House of Cards. Mede, want Netflix besloot acteur Kevin Spacey uit de serie te schrijven, nadat hij beschuldigd werd van seksuele intimidatie. In seizoen zes zal Claire dus haar politieke spel in haar eentje voortzetten in de succesvolle Netflix serie.

2. Ervaren senator
Toen de democratische senator van de staat Minnesota werd beschuldigd van seksuele intimidatie, werd dat breed uitgemeten in de pers. Hij stapte op nadat tientallen collega-senatoren erop aandrongen. Geen zorgen, de stoel van Franken in het Amerikaanse senaat wordt overgenomen door Tina Smith, die haar sporen ruimschoots heeft verdiend in de Amerikaanse politiek (59)(foto hieronder): “Ik had nooit gedacht deze ambt te gaan bekleden, maar vertrouw erop dat ik de geschikte kandidaat ben,” zou ze volgens Vogue iedereen verzekerd hebben.

3. Today show
Today show-presentator Matt Lauer kwam vorig jaar in opspraak nadat hij zijn collega’s een seksspeeltje cadeau had gedaan. Dat, én het feit dat hij zich niet kon inhouden om seksuele grappen te maken naar collega’s, kwam hem duur te staan en daarom werd hij weggestuurd bij de Today show. Hoda Kotb (rechts op de foto hieronder) heeft inmiddels zijn plek permanent overgenomen. Met die aanstelling zijn Kotb (53) en haar collega (ook te zien op de foto hieronder) de eerste twee vrouwen die samen de Amerikaanse nieuwsshow presenteren.

4. Buzzfeed
Buzzfeed ontsloeg eind vorig jaar haar Witte Huis-correspondent Adrian Carrasquillo die naar verluidt een nogal ongepast bericht had gestuurd naar een vrouwelijke collega. Zijn vertrek heeft ervoor gezorgd dat Tarini Parti promotie kon maken naar zijn plek. Parti was al langer werkzaam bij de Amerikaanse nieuwssite en heeft volgens Vogueal heel wat sterke nieuwsbijdragen geleverd.’

LINDA.tv’s serie De Ballen Van gaat over vrouwen waarbij je jezelf afvraagt: hoe doet ze het toch? In deze aflevering Fauzia (32). Ze heeft een carrière, ’n sociaal en sportleven én gaat trouwen. Laat maar zien.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND | #METOO

Bron: Vogue | Foto: Giphy

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijstje van de dag

Lees dit ook even

Please update your browser