Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

lijstje van de dag

Noodgedwongen persoonlijke informatie delen? Het overkwam niet alleen Conchita

Noodgedwongen persoonlijke informatie delen? Het overkwam niet alleen Conchita

Songfestival-winnaar Conchita Wurst schreef gisteren op Instagram dat ze hiv heeft. En dat wereldkundig maken was allerminst haar eigen keuze.

| Merel Boudrie

Het was haar ex-vriend die haar geen keuze liet: hij dreigde het naar buiten te brengen als zij dat niet zou doen.

Lees ook
Conchita Wurst na chantage door ex: ‘Ik heb al jaren hiv’

Onder druk

Dat een beroemdheid zelf het heft in handen neemt met het naar buiten brengen van (privacy)gevoelige informatie, is niet voor het eerst. Ook andere sterren waren hun bedreiger of afperser voor en kwamen zelf, met een dikke middelvinger naar hen, met het verhaal naar buiten.

Conchita Wurst: vertelt na chantage dat ze hiv heeft

Conchita Würst hiv
Haar ex-vriend dreigde de diagnose naar buiten te brengen, dus besloot ze hem voor te zijn. De zangeres zegt al meerdere jaren hiv te hebben, maar het virus is door de behandeling niet meer overdraagbaar.

heute ist der tag gekommen, mich für den rest meines lebens von einem damoklesschwert zu befreien: ich bin seit vielen jahren hiv-positiv. das ist für die öffentlichkeit eigentlich irrelevant, aber ein ex-freund droht mir, mit dieser privaten information an die öffentlichkeit zu gehen, und ich gebe auch in zukunft niemandem das recht, mir angst zu machen und mein leben derart zu beeinflussen. seit ich die diagnose erhalten habe, bin ich in medizinischer behandlung, und seit vielen jahren unterbrechungsfrei unter der nachweisgrenze, damit also nicht in der lage, den virus weiter zu geben. ich wollte aus mehreren gründen bisher nicht damit an die öffentlichkeit gehen, nur zwei davon will ich hier nennen: der wichtigste war mir meine familie, die seit dem ersten tag bescheid weiss und mich bedingungslos unterstützt hat. ihnen hätte ich die aufmerksamkeit für den hiv-status ihres sohnes, enkels und bruders gerne erspart. genauso wissen meine freunde seit geraumer zeit bescheid und gehen in einer unbefangenheit damit um, die ich jeder und jedem betroffenen wünschen würde. zweitens ist es eine information, die meiner meinung nach hauptsächlich für diejenigen menschen von relevanz ist, mit denen sexueller kontakt infrage kommt. coming out ist besser als von dritten geoutet zu werden. ich hoffe, mut zu machen und einen weiteren schritt zu setzen gegen die stigmatisierung von menschen, die sich durch ihr eigenes verhalten oder aber unverschuldet mit hiv infiziert haben. an meine fans: die information über meinen hiv-status mag neu für euch sein – mein status ist es nicht! es geht mir gesundheitlich gut, und ich bin stärker, motivierter und befreiter denn je. danke für eure unterstützung!

A post shared by conchita (@conchitawurst) on

Sia: publiceerde naaktfoto van zichzelf

sia naaktfoto

In november vorig jaar maakte Sia op een originele wijze korte metten met een afperser die naaktfoto’s van haar probeerde te verkopen aan fans. Ze postte één van de foto’s gewoon zelf op Twitter. ‘Bespaar je de moeite, hier is-ie gratis’, schreef de Australische erbij.

Charlie Sheen: vertelde live op tv dat hij hiv heeft

charlie sheen hiv

In de Today-show van NBC deed hij zijn verhaal nadat meerdere mensen dreigden het naar buiten te brengen. Ze eisten enorme bedragen om hun mond te houden. Uiteindelijk heeft de acteur meer dan tien miljoen dollar aan ze betaald, totdat hij – vier jaar na de diagnose – het verhaal alsnog zelf naar buiten brengt. Nu geeft hij ze geen cent meer. “Niet meer na vandaag. Ik doe het niet meer”, vertelt hij in het interview.

 

Kevin Hart: bood excuses aan na afpersing seksueel getinte video

Kevin Hart
Op de beelden zou gesuggereerd worden dat hij zijn vrouw heeft bedrogen. Hij werd gechanteerd met de video, waarna hij besloot openlijk zijn excuses aan te bieden aan zijn vrouw en kinderen. In de Instagram-video vertelt hij ‘ontzettend veel spijt’ te hebben. Waarom precíes, laat-ie in het midden. Wel zegt hij dat hij het niemand gunt om financieel te profiteren van zijn fouten: de seksueel getinte beelden zouden door een vrouw zijn gebruikt om geld bij de komiek los te krijgen. Hij zou aangifte hebben gedaan.

Monica Geuze: bracht babynieuws naar buiten omdat media dreigden het eerder te doen

Yaaay!! Best christmas gift ever, we're expecting🙈🙈🙈

A post shared by Monica Geuze (@monicageuze) on

Dat vertelt ze in de vlog waarin ze voor het eerst over haar zwangerschap vertelt. Ze zegt dat ze eigenlijk van plan was het nieuws op een ander moment te delen, maar bepaalde tv-programma’s hadden de geruchten gehoord en “wilden de eerste zijn”. “Toen had ik zoiets van: is het misschien niet logisch dat ík de eerste wil zijn omdat ik degene ben die zwanger ben? Maar daar konden ze geen sympathie voor opbrengen. Dus toen heb ik noodgedwongen een foto moeten posten waarin ik het zelf bekendmaakte.”

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND | LIJSTJE VAN DE DAG | BUITENLAND

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer lijstje van de dag

Lees dit ook even

Please update your browser