Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Waarom lifestylecoaching zo belangrijk is bij een maagverkleining: 'Je wordt geopereerd aan je maag, niet je hoofd'

Sinds dit jaar wordt de lifestylecoach vergoed door de basisverzekering. Lissy, die een maagoperatie onderging en vervolgens vijftig kilo verloor, vertelt in ‘De Monitor’ (KRO-NCRV) over het belang van goede coaching bij zo’n traject.  

| Marlie van Zoggel

“Ik heb weer een normaal gezond leven.”

Maagoperatie

In een eerdere uitzending van De Monitor vertelde Lissy dat ze twintig jaar worstelde met haar gewicht: “Iedere poging die je doet mislukt.” Uiteindelijk zag ze nog maar een oplossing: “Ik heb mezelf nog dikker gegeten om in aanmerking te komen voor een maagoperatie. Als dat het enige is wat je kan doen om weer een gezond leven te leiden, wat is dan een paar kilo?”

Lees ook
Zo is het om morbide obesitas te hebben in de Verenigde Staten

Lifestylecoach

Mede door deze uitzending besloot de politiek in actie te komen en de lifestylecoach op te nemen in het basispakket van de zorgverzekering, zodat mensen met overgewicht eerder geholpen kunnen worden. Een goede zaak, vindt Lissy: “Mensen worden geopereerd aan hun maag, niet aan hun hoofd.”

Lees ook
Victoria Koblenko’s metamorfose: 14 X deze BN’ers vielen ook flink af

Voortraject

Dankzij haar maagoperatie en nieuwe levensstijl viel Lissy vijftig kilo af. Maar niet iedereen die een maagoperatie ondergaat is een ‘succesverhaal’. Veel mensen zijn zich er volgens haar niet van bewust dat zij naast de operatie óók hun levensstijl moeten aanpassen. Lissy: “Een van mijn mede-patiënten liet direct na haar operatie een vriendin komen met een pizza en een blender, nou dan heb je toch iets gemist in het voortraject.” Een operatie heeft volgens haar dan ook alleen zin als mensen al voor hun operatie worden geholpen bij deze nieuwe ‘mindset’: “Anders vallen ze na een jaar terug in hun oude gewoontes en is het weggegooid geld.”

NIEUWS | TV | #HOUVOL | GEZOND & GEZELLIG

Bron: De Monitor | Foto: De Monitor

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser