Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Lichaam vermiste kitesurfer gevonden bij Zuiderstrand in Scheveningen

Lichaam vermiste kitesurfer gevonden bij Zuiderstrand in Scheveningen

De vermiste kitesurfer waar gisteren met man en macht naar werd gezocht, is gevonden. Zijn levenloze lichaam is aangetroffen tussen betonnen blokken die dienen als golfbrekers bij het Zuiderstrand in Scheveningen.

| Maaike van de Graaf

Een brandweerman die aan de nieuwe zoekploeg de plek zou aanwijzen waar werd gedacht dat het slachtoffer zou liggen, vond het stoffelijk overschot.

Vermiste kitesurfer

De nieuwe zoekploeg heeft het lichaam met een hoogwerker tussen de betonblokken vandaan gehaald. Het zeil en de kite van de vermiste surfer werden al eerder gevonden, op de blokken. “Daardoor hadden we het vermoeden dat de man ertussen moest liggen”, aldus de woordvoerder. De kitesurfer is waarschijnlijk door de harde wind tegen de blokken geblazen en door de kracht waarmee dat gebeurde in ieder geval bewusteloos geraakt, aldus de zegsman.

Lees ook
Vermiste Argentijnse onderzeeër na jaar gevonden op zeebodem

Zoektocht

Hulpdiensten zochten zaterdagmiddag en -avond aan de kust bij Scheveningen naar de vermiste kitesurfer. De man was op zaterdag met zijn dochter gaan kitesurfen. Zij was eerder naar huis gegaan, maar sloeg alarm toen haar vader niet terugkwam. Zaterdag werd rond 21.15 uur de zoektocht gestaakt wegens het slechte zicht en het slechte weer.

Bovenstaande foto is ter illustratie. 

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser