nieuws

The Weeknd verbreekt banden met H&M na ophef om 'ongepaste' foto van jongen in apentrui

The Weeknd verbreekt banden met H&M na ophef om 'ongepaste' foto van jongen in apentrui

Gisteren kwam H&M onder vuur te liggen om een foto van een zwart jongetje in een trui met de tekst: ‘Coolest monkey in the jungle.’ Rapper The Weeknd, die samenwerkt met de keten, verbreekt direct alle banden.

| Marloes van Wijnen

Op Twitter laat The Weeknd weten geschokt te zijn vanwege de foto. ‘Ik ben diep beledigd en wil niet meer samenwerken met H&M.’

Lees ook
Waakhond Adidas wint: H&M krijgt verbod op kleding met dubbele verticale streep

 

Samenwerkingen
De Canadese rapper werkte de afgelopen jaren meerdere malen samen met de Zweedse modegigant. Zo deed The Weeknd modellenwerk voor H&M en werd zijn eigen merk XO in de winkels verkocht.

Ongepast
Op Twitter ontstond gisteren enorme ophef om de foto, die enkel in de Britse webshop van H&M te vinden was. Gebruikers noemden de foto ongepast, beledigend en racistisch. Ook werd opgeroepen tot een boycot.

Tegengeluid
Maar niet iedereen is het eens met de kritiek op de foto. Sterker nog: sommige Twitteraars beargumenteren dat ‘mensen die de foto racistisch vinden, zelf eigenlijk racistisch zijn’. Zo schrijft Twitteraar Robin: ‘Waarom zou deze jongen geen trui met ‘monkey’ erop mogen dragen? Is dat juist niet discriminerend?’

Excuses
De desbetreffende foto werd door H&M wel direct verwijderd van de site. Op Instagram heeft het bedrijf zojuist haar excuses aangeboden. ‘Het spijt ons enorm dat deze foto gemaakt is, net als dat we spijt hebben van het gebruiken van deze print. Daarom hebben we niet alleen de foto van onze site gehaald, maar halen we ook de omstreden trui uit onze collectie’, aldus de modeketen.

A post shared by H&M (@hm) on

NIEUWS | MODE | BEKEND | BUITENLAND

Bron: The Independent | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser