Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Eigenaresse kinderopvang wil weer rijden met Stint: 'Zonder rijbewijs heb je geen alternatief'

Eigenaresse kinderopvang wil weer rijden met Stint: 'Zonder rijbewijs heb je geen alternatief'

De eigenaresse van kinderdagverblijf ‘Het Kinderstraatje’ wil erg graag weer met de Stint rijden. Zo graag zelfs, dat ze de minister voor de rechter sleept.

| Ashley Doogan

Het kort geding komt vandaag om 14.00 uur voor de rechter in Utrecht.

Geen alternatief

‘Het Kinderstraatje’ in Almere wil aantonen dat het besluit tot verbod op de Stint, na het tragische ongeval in Oss, niet zorgvuldig is genomen door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). De eigenares heeft geen rijbewijs en heeft dus geen alternatief om de kinderen te vervoeren, is haar argument.

Klein percentage onveilig

De rechtszaak sluit aan bij eerder nieuws dat naar buiten kwam over het verbod op de Stints. Uit recent onderzoek bleek dat maar bij een klein percentage van de 3500 Stints een potentieel veiligheidsprobleem kan optreden. De Stints zijn daarmee minder onveilig dan het ministerie in eerste instantie deed voorkomen.

Opgeschort

Eind 2011 werd de Stint, een soort elektrisch aangedreven bolderkar, aangemerkt als bijzondere bromfiets en toegelaten op de openbare weg. Na het dodelijk ongeluk in Oss besloot de minister op 1 oktober dat besluit voor onbepaalde tijd op te schorten. Aan het einde van de zaak geeft de rechter aan wanneer de uitspraak volgt, naar verwachting is dat binnen twee weken na de zitting.

Lees ook
Ruim 6600 mensen tekenden condoleanceregister na verkeersdrama Oss

 

NIEUWS

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser