Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Groot-Brittannië zet kinderen in als spion, parlementslid noemt het 'onacceptabel'

Groot-Brittannië zet kinderen in als spion, parlementslid noemt het 'onacceptabel'

De Britse inlichtingendiensten en de politie zetten kinderen in als spionnen in de strijd tegen terrorisme, drugshandel, bendes en kindermisbruik. Diane Abbott, schaduwminister van Binnenlandse Zaken, vindt dat niet kunnen.

| Jorieke van Noorloos

De inlichtingendiensten willen echter vaker kinderen inzetten om informatie te krijgen over terroristen en bendes. Hierdoor werd dit nieuws bekend, schrijft The Guardian vandaag.

Lef

Sommige kinderen zijn jonger dan zestien jaar en Abbott wil dat hun inzet dan ook stopt. “Het is onacceptabel dat Binnenlandse Zaken het lef heeft om te vragen kinderen nog meer aan bendes en misdaad bloot te stellen. Onze kinderen moeten worden beschermd, niet bewust in onveilige situaties worden gebracht met ernstige en gewelddadige misdaad.” Verschillende mensenrechtenorganisaties hebben geschokt op het nieuws gereageerd. Dinsdag zal er een keuze worden gemaakt over het wel of niet inzetten van kinderen als spionnen.

Lees ook
Meisje dat door haar beste vriendin bespioneerd werd tijdens een date doet haar verhaal

NIEUWS | BUITENLAND

Bron: The Guardian | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser