Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Jongen (15) bouwt grootste Titanic-replica ter wereld van Lego

Jongen (15) bouwt grootste Titanic-replica ter wereld van Lego

De vijftienjarige Brynjar Karl Bigisson uit Ijsland bouwde vijf jaar geleden de grootste Titanic-replica ter wereld met legoblokjes. Dankzij alle positieve aandacht durft hij nu zijn bouwwerk te delen met de rest van de wereld.

| Raounak Khaddari


De jongen wordt al de Leonardo DiCarpio van de Lego genoemd.

Lees ook
Schepen vergaan, maar de vriendschap tussen ‘Titanic’-acteurs blijft altijd bestaan

Tien jaar

Brynjar woont in Rykjavik en kreeg interesse in legoblokjes toen hij met z’n moeder op reis ging naar Denemarken, zo vertelt hij aan de Amerikaanse nieuwswebsite CNN. Op zijn tiende begon hij aan de mega klus die uiteindelijk resulteerde in het kunstwerk van acht (!) meter lang en en anderhalve meter breed.

56.000 steentjes

Ruim 700 uur, verdeeld over elf maanden, bouwde hij aan de Titanic-replica. Van zijn vrienden en familie kreeg hij geld om nieuwe Lego-stenen te kopen en dat bleek geen overbodige luxe. Voor het schip waren zo’n 56.000 steentjes nodig, maar dan heb je ook wat.

Autisme

Dankzij het project heeft Brynjar nu meer zelfvertrouwen vertelt hij aan CNN. De jongen heeft autisme en vond het lastig te communiceren. Dat hij nu zelf interviews geeft is een grote stap. Het kunstwerk is ‘verscheept’ naar Amerika waar het vanaf vandaag te zien is in het Titanic Museum in Pigeon Forge, Tennessee.

VIDEO'S | SNACKS | NIEUWS | BUITENLAND

Bron: CNN | Foto: Unsplash

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser