Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Klinieken volgend jaar open voor homoparen met babywens

Klinieken volgend jaar open voor homoparen met babywens

Wegens strikte voorschriften en regels was het voor homostellen nog niet mogelijk om in Nederland via een draagmoeder hun kinderwens te vervullen. Maar daar komt volgend jaar verandering in.

| Martine Findhammer-Schut

Zo blijkt uit een rondgang die het programma De Monitor deed langs alle ivf-klinieken.

Eiceldonor

In 2019 zijn er twee klinieken waar homostellen terechtkunnen. De klinieken hebben elk hun eigen voorwaarden. In MC Kinderwens in Leiderdorp kunnen homostellen alleen terecht voor een behandeling als de draagmoeder ook de eiceldonor is. In Elsendorp (Noord-Brabant), bij de kliniek Nij Geertgen, mogen de draagmoeder en de eiceldonor verschillende personen zijn. De eiceldonor mag iedereen zijn, als de eicel maar vrijwillig wordt geschonken.

‘Te gek voor woorden’

“Ik vind het te gek voor woorden dat homostellen, maar ook vrouwen met bijvoorbeeld oncologische klachten, naar het buitenland moeten gaan om daar hun kinderwens in vervulling te laten gaan. Terwijl alle medische en technische ervaring en kennis in huis is”, zegt directeur van Nij Geertgen, Marc Scheijven, tegen De Monitor.

Nog twee

Twee andere klinieken overwegen nog of ze ivf-draagmoederschap voor homostellen aan gaan bieden. Het gaat om het Isala Fertiliteitscentrum in Zwolle, en Amsterdam UMC, locatie Vumc.

NIEUWS | L'HOMO.

Bron: De Monitor | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser