Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Dit zijn de invloedrijkste vrouwen van Nederland volgens 'Opzij'

Dit zijn de invloedrijkste vrouwen van Nederland volgens 'Opzij'

Opinieblad ‘Opzij’ heeft haar jaarlijkse Opzij Top 100 van de invloedrijkste vrouwen in Nederland bekendgemaakt. Het blad wil hiermee de impact van vrouwen in de maatschappij zichtbaar maken én vergroten.

| Tim van Rodijnen

Het is de tiende keer dat de lijst is gepresenteerd.

Cultuur en Media

De Luizenmoeder-actrice Ilse Warringa is uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw in de Nederlandse cultuur. Presentatrice Eva Jinek was de winnaar in de categorie media.

Gezondheid

Twee vrouwen zijn uitgeroepen tot invloedrijkste vrouw van 2018: advocaat Bénédicte Ficq en longarts Wanda de Kanter. Zij klaagden de tabaksindustrie aan in de strijd tegen roken. Zij wonnen dan ook in de categorie gezondheid.

Lees ook
Claudia de Breij en Ilse Warringa (als Juf Ank) zingen elkaars nummers in eigen stijl

Andere winnaars

Andere winnaars waren Beatrice de Graaf (onderwijs en wetenschap), Lilian Ploumen (politiek) en Bibian Mentel (sport). Margrite Kalverboer is het invloedrijkst op het gebied van openbaar bestuur. Lotte de Bruijn het meest op het terrein van technologie, Shirin Musa op dat van non-profit en Marry de Gaay Fortman op het gebied van bedrijfsleven.

NIEUWS | BEKEND

Bron: Opzij | Foto: ANP Foto

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser