Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Nikki (27) stond met pikante video op 'Dumpert', klaagde de site aan en won

Nikki (27) stond met pikante video op 'Dumpert', klaagde de site aan en won

Nikki Janssen werd slachtoffer van ‘online shaming’. Haar video werd verspreid op ‘Dumpert’. Ze vertelde haar verhaal eerder al anoniem aan LINDA., maar treedt nu met haar echte naam naar buiten.

| Yara Mureau

Gisteren werd bekend dat Dumpert haar een schadevergoeding moet betalen.

Lees ook
Dumpert moet schadevergoeding betalen voor verspreiden seksvideo

‘Grappige gewoonte’
In januari 2017 gebeurde het. Nikki (foto) kreeg een vreemd mailtje, waarin stond dat iemand op haar Dropbox had ingelogd. En daar stond een video in waar ze in zwart-rode lingerie op stond. Geen bloot, wel decolleté. Haar wereld stortte in. Er volgden dreigementen: als ze niet zou betalen, zou de video online worden geplaatst. Ze kreeg een reeks WhatsApp-berichten van een onbekende afzender. Hij eindigde met de woorden: ‘… en Dumpert niet te vergeten’, vertelde ze in LINDA.

Een hel
We zijn nu een jaar verder, maar Nikki is er nog dagelijks mee bezig. “Het is naïef om te denken dat wanneer iemand de beelden niet heeft, ze ook niet kan stelen. Maar daar hadden mijn vriend en ik nooit bij nagedacht”, vertelt ze aan LINDAnieuws. “De eerste weken na publicatie van de video waren een hel, we hadden geen idee wat we moesten doen.” En daarbij reageerden mensen heel raar. “Het is een taboe en veel mensen vinden dat dit je eigen schuld is. Maar wij zaten niet verkeerd.”

Geen genade
Nikki was bang voor de hacker. “Hij toonde geen genade. De hacker dreigde en zei: ‘Als je voor twaalf uur vanavond niet betaalt, ga ik verdere maatregelen nemen. Dit is je adres, toch?’ En ook toen de politie bij ons was, stuurde hij twee uur later dat ik niets meer van hem zou horen. Alsof hij wist dat de politie was geweest.” Dat de hacker een grote rol speelde in haar leven, was duidelijk. “In die periode was ik net drie maanden zwanger. Mijn zwangerschap zou juist het belangrijkst moeten zijn, en ik heb er absoluut van genoten, maar de angst overheerste.”

Pitbull
Toen de video verspreid werd op Dumpert, heeft Nikki talloze pogingen gedaan om de redactie van de filmpjeswebsite te pakken te krijgen. “Ik kwam er vrij snel achter dat die website niet vrijwillig ging meewerken. Daarom heb ik uit wanhoop Peter R. de Vries benaderd, die ons meteen wilde helpen. Heel erg, maar je hebt in Nederland bepaalde namen nodig om iets gedaan te krijgen.” Nikki leefde in een tweestrijd. “Aan de ene kant wilde ik mijn energie hier niet aan verspillen, maar als iemand me onrecht aandoet, dan word ik een soort pitbull die zich ergens in vast bijt en wil zorgen dat het tot een goed einde komt.”

‘Het doet ze niets’
En dat is gelukt, want Nikki heeft de rechtszaak gewonnen. “Als Dumpert meteen naar mijn verzoeken had geluisterd, dan hadden we deze hele trammelant niet gehad. Maar ze hebben alles tegen me gebruikt en waren heel hard.” Volgens Nikki doet het de mensen achter de website niets. “Ze hebben zich gedragen zoals ze zich ook online voordoen. Daarom geloof ik oprecht dat ze niet blij zijn met alles wat ik nu vertel, maar het is hun eigen schuld.”

Helpen
Hoe de toekomst er voor Nikki uitziet, weet ze niet. “We hebben de hacker helaas nog steeds niet gevonden. We zijn blij dat we de zaak hebben gewonnen, maar de schadevergoeding voelt niet geheel als overwinning. De kosten die we in deze strijd hebben gestoken, halen we er niet uit.” En hoe het nu met haar gaat? “Ik heb me heel ellendig gevoeld en wist niet waar ik het zoeken moest, maar het gaat nu goed met me.” Ze heeft een boek geschreven dat in juni wordt gepresenteerd. “Ik hoop dat dit voor veel goeds kan zorgen. Voor ons is het te laat, maar hopelijk kan ik met mijn verhaal genoeg anderen helpen.”

Lees ook
Nikki werd slachtoffer van sextortion en wil nu anderen helpen met haar ervaring

Het hele verhaal van Nikki (onder de schuilnaam Sacha) in de LINDA. kun je lezen via Blendle (€).

Het verhaal van Nikki stond in LINDA. 155 SHAME SHAME SHAME, waarin Patricia Paay openhartig vertelt over haar verhaal. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor meer video’s en originele LINDA.tv-programma’s.

 

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Nikki Janssen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser