Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Janice vertelt hoe je er áltijd stijlvol uit kunt zien: 'Mode is niet moeilijk'

Janice vertelt hoe je er áltijd stijlvol uit kunt zien: 'Mode is niet moeilijk'

Een kast vol kleren, en toch niks om aan te trekken: wie (her)kent het niet? Volgens modeontwerper en LINDA.tv-presentator Janice moeten we het onszelf niet zo lastig maken en schreef er een boek over.

| Esmée Oudman

“Want zo moeilijk is het allemaal niet”, vertelt onze Janice.

Lees ook
Janice: ‘Ik heb een leuk leven en heb lekker gegeten, daar hoort geen blokjesbuik bij’

Spijkerbroek

Volgens Janice heeft mode voor veel mensen geen prioriteit. “Ze vinden het lastig, terwijl mode heel makkelijk kan zijn”, aldus de modeontwerper. Zijn boek Mode is niet moeilijk staat bomvol tips en adviezen. Zo vertelt Jancie onder andere welke basics echt niet in je kast kunnen ontbreken. “Een spijkerbroek moet je bijvoorbeeld absoluut hebben.”

Lijstjes

Ook vertelt hij hoe je lijstjes maakt voor tijdens het winkelen. “In grote winkelketens hangt kleding voor iedereen, maar niet álles is voor jou. Er is te veel keus, waardoor je afgeleid raakt. Lijstjes kunnen dan erg handig zijn bij het maken van een keuze”. Zo voorkom je dat je met tassen vol kleding thuiskomt die eigenlijk helemaal niet bij je past.

Eigen stijl

Wat past dan wél bij jou? Daar helpt Janice je dus een handje bij. Hij gaat je niet vertellen wat je allemaal moet aanschaffen – op die spijkerbroek na dan – of dat je die knalroze Crocs moet verbranden. Hij wil juist laten zien hoe je kunt ontdekken welke stijl bij jouw figuur, je baan, maar ook je persoonlijkheid past. “Met kleding kun je laten zien wie je bent, hier rekening mee houden helpt bij de zoektocht naar je eigen stijl.”

‘Lekker jezelf zijn’

Want als je eenmaal weet wat je stijl is, dan zul je zien dat je voor de kledingkast staat en je jezelf blind kan aankleden. Óók als je haast hebt en binnen vijf minuten voor de dag moet komen. “Bovendien helpt het om je winterkleding op te bergen in de zomer en andersom. Als je minder keuze hebt kun je nou eenmaal betere beslissingen nemen.” En als je kleren aanhebt die bij jou passen, denkt Janice dat dit ook wat met de binnenkant doet. “Je moet vooral lekker jezelf zijn en doen waar je zin in hebt. De juiste kleding kan je daarmee op weg helpen.”

Lezen

Vanaf vrijdag 15 juni is Janices boek Mode is niet moeilijk verkrijgbaar. Vandaag was de lancering en onze hoofdredacteur Jildou van der Bijl had de eer om het eerste exemplaar in ontvangst te nemen.

Janice was voor LINDA.tv ook aanwezig bij hét Magnum-feest van ’t jaar. En daar was werkelijk alles in de stijl van de jaren twintig.

SNACKS | MODE | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: Janice | Foto: Alexia van der Meijden

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser