interview

Marionne werd verliefd op een vrouw en kreeg met haar een dochter van een mannenkoppel

Marionne werd verliefd op een vrouw en kreeg met haar een dochter van een mannenkoppel

Marionne (59, foto links) was getrouwd met een man met wie ze vier kinderen kreeg. Toen de jongste één jaar was, werd zij voor het eerst verliefd op een vrouw. Een aantal jaar later kreeg zij samen met haar toenmalige partner een dochter met een homostel.

| Maaike van de Graaf

Ook mannenstel en LINDA.tv-vlogduo Duco en Ron hadden een kinderwens en kregen via een draagmoeder dochter Liv.

Lees ook
Duco en Ron vertellen álles over de bevalling van dochter Liv: ‘We zaten eerste rij’

Verliefd op een vrouw
Marionne was getrouwd met een man en samen hadden ze vier kinderen; drie zoons en één pleegdochter. Tot ze plots verliefd werd op de gynaecologe, die al jarenlang haar behandeld arts was. “Ik wist helemaal niet dat ik gevoelens voor vrouwen kon hebben.” Marionne vond vrouwen altijd mooier dan mannen, maar aan sex moest ze niet denken. “Het was een vreselijke periode, ik wist niks zeker”. Ze sloot zichzelf een week lang op en las allerlei boeken over lesbische gevoelens. “Ik wilde er per se achterkomen of ik wel écht lesbisch was”. Marionne en haar man besloten uiteindelijk uit elkaar te gaan.

Kinderwens
Met de gynaecologe is het niks geworden, maar Marionne ontmoette wel een andere vrouw. Ze kregen een relatie en op den duur een kinderwens. “We besloten dat mijn toenmalige partner zwanger zou worden. Dat wilde ze graag van een anonieme donor, en daar stond ik achter.” Helaas lukte het zwanger worden niet, waarna het stel besloot dat Marionne ‘een poging zou wagen’. Maar wel op één voorwaarde: “Ik wilde graag een kind van iemand die ik kende. Dus gingen we op zoek”. Ze vond het belangrijk dat haar toekomstige kind een relatie kon opbouwen met haar of zijn vader(s). “Via een vriendin kenden we Herbert en Ed en zij hadden ook een kinderwens. We belden hen op en maakten een afspraak”. De twee stellen besloten na veel gesprekken samen een kind te krijgen.

Elize werd geboren
Al gauw was Marionne zwanger en 26 jaar geleden werd dochter Elize geboren. Het contact tussen de twee stellen verliep soepel. “Herbert en Ed kwamen één keer in de week eten en waren er ook op verjaardagen en bij andere activiteiten.” Op papier hadden de stellen niks afgesproken, iets waarvan Marionne nu adviseert het wél te doen. “Gelukkig zijn daar bij ons nooit problemen om geweest”.

Heel veel moederdagcadeaus
Helaas gingen Marionne en haar toenmalige vriendin uit elkaar toen Elize vier jaar oud was. “We kregen beiden nieuwe partners en dat maakte het lastig voor Elize, omdat zij met moederdag veel knutselwerkjes moest maken.” Toch bleef de dochter van Marionne altijd trots op haar vier moeders en twee vaders.

Marionne en haar huidige vriendin

‘Een verhaal klaar hebben liggen voor je kind’
Ondanks dat Marionne en haar toenmalige partner redelijk makkelijk hun kinderwens konden vervullen, is zij zich “bewust van hoe lastig dit voor anderen kan zijn”. Marionne vindt het belangrijk dat je altijd “een keuze met je hart maakt en een verhaal klaar hebt liggen voor je kind”. “Je moet je kind later kunnen uitleggen hoe je tot deze keuze bent gekomen, want een standaardsituatie is het niet”, aldus Marionne. Ze heeft daarom alles vastgelegd in een dagboek, zodat Elize terug kon lezen hoe alles is verlopen en gegaan. “Ik ben trots op mijn leuke, drukke en gezellige gezin waar de kinderen onderling een sterke band met elkaar hebben”.

Duco en Ron kregen via een draagmoeder dochtertje Liv. Voor LINDA.tv vloggen zij over hun nieuwe leven. Meer video’s zien? Meld je aan bij LINDA.tv voor nog meer video’s & originele LINDA.tv-programma’s

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Marionne

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Meest gelezen

Lees dit ook even

Please update your browser