Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Waarom ex-presentator Dennis Storm het roer omgooide en nu minimalistisch leeft

Waarom ex-presentator Dennis Storm het roer omgooide en nu minimalistisch leeft

Altijd een propvolle agenda, werk op de eerste plek en schaarse vrije tijd: presentator Dennis Storm (32) was er klaar mee. Hij stopte met tv-werk en doet tegenwoordig wat hij écht belangrijk vindt.

| Esmée Oudman

In zijn boek Weg Ermee beschrijft hij waarom het zo mooi is om minimalistisch te leven. Wij belden hem op.

Lees ook
Larissa (42) schreef boek over laat moederschap: ‘Er wordt te makkelijk geoordeeld’

Van buis naar boek

We kennen Dennis van televisieprogramma’s als 3 op Reis. In 2016 liet hij weten geen plezier meer uit het presenteren te halen en ermee te stoppen. Hij wilde tijd maken voor andere dingen, waaronder dus een boek schrijven over minimalistisch leven. De belangstelling daarvoor is ontstaan tijdens het vele reizen. “Ik vond hotelkamers altijd al fantastisch. Ze zijn ontzettend simpel en hebben alles wat je nodig hebt. Niets meer en niets minder”, aldus Dennis.

Minder werken, minder geld

Minimalisme houdt niet in dat je huis verkocht moet worden en je weken in dezelfde outfit rondloopt. Het is veel meer dan het hebben van zo min mogelijk spullen. “Voor mij betekent het dat ik meer tijd maak voor vrienden, dat ik vaker uit eten ga en minder werk. De dingen die ik belangrijk en leuk vind, hebben prioriteit.” En ja, dat heeft uiteraard gevolgen voor de portemonnee. “Ik heb overduidelijk minder geld dan toen ik nog presenteerde.” Maar juist met behulp van het minimalisme weet Dennis rond te komen. Zo doet-ie zijn boodschappen op de markt en stelt hij zichzelf altijd de vraag of hij iets écht wil hebben en of het hem écht blij maakt.

‘Ontspullen’

Jezelf afvragen of je ergens daadwerkelijk gelukkig van wordt, kan Dennis iedereen aanraden. “Neem bijvoorbeeld een vijftigste paar schoenen. Je koopt ze omdat ze prachtig zijn, maar eigenlijk lopen ze verschrikkelijk. Waarschijnlijk word je hier allesbehalve blij van.” Bij hem gingen geleidelijk steeds meer spullen de deur uit. Het begon met kledingstukken, inmiddels heeft hij geen keukenkastjes meer nodig. Simpelweg omdat hij niks meer heeft om erin te doen. Voor zijn verjaardag hoeft hij geen cadeaus. In plaats daarvan vraagt hij of mensen geld willen overmaken naar het WNF. “Dan maak je mij echt gelukkig. Sommige vrienden zijn inmiddels donateur geworden, ik ben tenslotte toch ieder jaar jarig.”

Terug op televisie

Hoe je een echte minimalist wordt, staat niet in Dennis’ boek. “Ik probeer vooral te beschrijven wat er zo mooi is aan het minimalisme en wat voor winst je eruit kan halen in het echte leven.” Hij gaat je dus niet vertellen hoe je van die vijftig paar schoenen afkomt. En dat nemen wij dan ook maar voor lief. Of we Dennis ooit terug gaan zien op de buis? “99 procent zeker van niet”, zegt hij. De kans op een tweede boek is daarentegen wél aanwezig.

Dennis’ boek Weg Ermee ligt vanaf vandaag voor €14,99 in de winkel.

NIEUWS | BEKEND | LIFESTYLE | INTERVIEW

Bron: Dennis Storm | Foto: Studio Novo

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser