Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Daniëlle's dochter (2) werd op de weg naar de ambulance gefilmd door omstanders

Daniëlle's dochter (2) werd op de weg naar de ambulance gefilmd door omstanders

Gisteren schreven we over een zelfmoordpoging waarbij omstanders aan het filmen waren. Daniëlle overkwam vorige week iets soortgelijks. Mensen stonden te filmen terwijl haar dochter Lily opgehaald werd door een ambulance.

| Maaike van de Graaf

Daniëlle vertelt ons hoe onbeschoft ze het vindt dat iemand haar dochter filmde, terwijl ze op dat moment niet eens wist of Lily het zou overleven.

Lees ook
Waarom omstanders niet ingrepen, maar filmden bij zelfmoordpoging op vol terras

Onwel

Afgelopen donderdag werd Daniëlle gebeld door de kinderopvang van haar tweejarige dochter. Ze zeiden dat Lily onwel was geworden en dat er een ambulance onderweg was. “Het enige wat ik kon denken was: mijn dochter gaat dood”, vertelt Daniëlle. Ze rende na het telefoontje in paniek naar het kinderdagverblijf.

Paniek

“Toen ik Lily zag liggen, kon ik alleen maar schreeuwen: ‘Ik wil niet dat mijn dochter doodgaat’.” Daniëlle vertelt dat ze zó hysterisch was, dat alles in een roes aan haar voorbij is gegaan. “Wel had ik door dat steeds meer mensen zich verzamelden op het schoolplein, zoveel zelfs dat de hele stoep werd geblokkeerd en het ambulancepersoneel in het begin moeilijk bij Lily kon komen.” Mensen waren aan het kijken, huilen én aan het filmen. Achteraf gezien vindt Daniëlle dat bizar. “Het is wel een beetje sensatie zoeken.”

Chaos en filmen

En met dat filmen gingen mensen ver, héél ver. “Een uur nadat de ambulance was gearriveerd, werd Lily op een brancard gelegd en naar buiten gebracht.” Op dat moment stond een man naast de ambulancewagen te filmen. “Ik zei helemaal niks en ik dacht alleen maar: hufter, stop weg die telefoon.” Pas ’s avonds in het ziekenhuis, toen Daniëlle alles op een rijtje aan het zetten was, kreeg ze spijt. “Ik had gewoon die telefoon uit zijn handen moeten trekken en tegen de muur moeten smijten.”

Kwetsbaar

Wat ze vooral erg vindt, is dat de man haar dochter aan het filmen was, terwijl op dat moment niemand wist hoe het verder met haar zou aflopen. Nog erger vindt ze dat de man haar dochter op haar kwetsbaarst heeft gefilmd. “Ze lag buiten bewustzijn op de brancard, met alleen haar onderbroekje aan en infusen om zich heen.” Waarom zou je dat willen filmen, vraagt Daniëlle zich af. Achteraf maakt die actie haar heel erg boos. “Gun mensen een beetje privacy en toon respect.”

Aan de betere hand

Nadat Lily een paar dagen in het ziekenhuis heeft gelegen, werd duidelijk dat het meisje een aantal epileptische aanvallen achter elkaar heeft gehad. Daardoor werd ze onwel en is ze een tijd buiten bewustzijn geweest. Sinds gisteren is ze weer thuis en begint ze langzamerhand weer te dansen en te zingen. Ondanks dat de grote hoeveelheid omstanders voor veel chaos en boosheid bij Daniëlle heeft gezorgd, wil ze wel graag de politie, ambulancepersoneel en ziekenhuismedewerkers bedanken voor de goede begeleiding.

Lily in het ziekenhuis.

NIEUWS | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: Daniëlle van Geenevasen

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Sonja TimmermanSonja Timmerman

Niet normaal meer dit gedrag. Nog heel veel sterkte en beterschap met de kleine meid.

Jacqueline Bouwer-MaysJacqueline Bouwer-Mays

De mensen worden steeds onmenselijker door dit soort drama's te filmen , ik heb er maar een woord voor Walgelijk . Als je die telefoon toch gebruikt doe het dan goed en bel 112 , is of zijn die er al weg met die telefoon

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser