Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Corry (52) liet medische tatoeages zetten na borstkanker: 'Het ziet er nu veel netter uit'

Corry (52) liet medische tatoeages zetten na borstkanker: 'Het ziet er nu veel netter uit'

Corry van den Berg kreeg in 2016 te horen dat ze borstkanker had. De behandeling ging goed, maar liet wel littekens achter. Daarvoor gaat Corry langs bij Brigitte Drost, die gespecialiseerd is in medisch tatoeëren.

| Tim van Rodijnen

Brigitte Drost is dermatograaf, een huidtherapeut die speciale apparatuur gebruikt om pigmentstoffen in de huid aan te brengen.

Brief op de mat

In 2016 kreeg Corry een brief op de mat. “Ik moest opkomen voor zo’n oproep, waarbij ze vrouwen checken op borstkanker. In eerste instantie wilde ik er niet heen, maar uiteindelijk ben ik er toch langs gegaan. Kan geen kwaad dacht ik”, vertelt Corry ons. Als er niets aan de hand was, zou ze een brief thuis krijgen. Als er wél wat aan de hand zou zijn, zou de huisarts haar bellen.

Maandagochtend

“Op maandagochtend ging de telefoon. Het was de huisarts”, vertelt Corry. “Ik durfde niet op te nemen, dus heb ik eerst mijn man gebeld. Toen zijn we samen naar de huisarts gegaan.” Daar kreeg Corry te horen dat het foute boel was. “Er zat dus borstkanker. Het was niet groot, maar wel aanwezig. Er kon ‘gewoon’ een stuk weggehaald worden, zeiden ze. Maar zou nog op vakantie gaan en het kon nog wel een half jaar wachten. Dus gingen mijn man en ik gewoon op vakantie”, vertelt ze.

Sneltreinvaart

“En toen belde de huisarts me, tijdens m’n vakantie. Ik moest toch snel behandeld worden”, zegt Corry. Vervolgens ging alles in sneltreinvaart. “Binnen vijf weken was ik aan de beurt in het ziekenhuis en kon ik geholpen worden. Chemo hoefde ik gelukkig niet. Ze hebben bepaalde stukken van mijn borsten, waar de borstkanker zat, als het ware weggesneden. Die behandeling liep voorspoedig en mijn tepels konden zelfs teruggezet worden op hun plek. Het enige waar ik last van had, waren littekens die pijn bleven doen en niet zo heel mooi waren”, legt Corry uit. Toen Corry ging informeren naar plastische chirurgie kwam ze bij Brigitte Dorst terecht.

Lees ook
Mooi: deze arts tatoeëert tepels bij vrouwen na behandeling borstkanker

Medische tatoeages

“De littekens leek een beetje op twee pingpongballen die langs mijn zij hingen, en bovenal wilde ik van de pijn af die ze met zich meebrachten.” En daar heeft Brigitte haar mee geholpen. Met een speciale naald maakt ze een soort tatoeages in het litteken. Medische tatoeages dus. “Ze schraapt dat harde weefsel weg met die tatoeage, maar tegelijkertijd brengt ze er ook huidskleur in aan.”

‘Fantastisch mens’

Brigitte wordt door Corry omschreven als een ‘fantastisch mens’. “Dat is ze ook echt. Ik ben nu zeven keer bij haar geweest en iedere keer weer helpt ze me. Het is vooral fijn dat ik geen pijn meer heb en gewoon een beha kan dragen, en als ik in de spiegel kijk is het toch ook fijn dat het er allemaal steeds netter uitziet. Ik kan nu makkelijker truitjes dragen zonder die pingpongballen langs mijn zij. Brigitte heeft me veel gebracht, ze is een fantastisch mens.”

In onderstaande video vertelt Brigitte Dorst over haar werk.

 

NIEUWS | INTERVIEW | BORSTKANKER | LIJF & LEDEN | BORSTKANKERMAAND

Bron: LINDAnieuws | Foto: Privéfoto Corry van den Berg

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser