Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

Bibian Mentel doet mee aan 'Dancing With the Stars': 'Misschien krijg ik een dansprothese'

Bibian Mentel doet mee aan 'Dancing With the Stars': 'Misschien krijg ik een dansprothese'

‘Dancing With the Stars’ komt dit jaar terug op de buis. Snowboarder Bibian Mentel (46), die haar onderbeen verloor aan botkanker, is een van de deelnemers.

| Elisa Heisen

Wij belden haar op.

Wat was je eerste reactie toen je gevraagd werd voor het programma?

“Ik vond het gelijk heel leuk. Mijn collega-snowboarder Amy Purdy heeft vier jaar geleden meegedaan aan Dancing With the Stars in Amerika. Zij mist twee onderbenen, maar heeft het wel tot de finale geschopt. Wij hebben daar destijds ook veel over gepraat en het leek me gaaf zelf ook mee te doen. Ik zou niet zeggen dat ze mijn grote inspiratie is, want we zijn ook goede vriendinnen en dat vind ik dan een beetje gek, maar als zij het kan, dan kan ik het ook.”

Heb je vroeger ook naar het programma gekeken?

“Ik heb het vroeger niet echt gevolgd, maar ik heb er wel eens stukjes van gezien.”

Had je al ervaring met dansen?

“Nee, ik heb nul ervaring. Mijn man stelde daarom voor om op (stijl)dansles te gaan.”

Hoe gaat dat?

“Het is een uitdaging. We leren nu de basis, maar ik zie nog wel een groot verschil met de dingen die Amy moest doen en de dingen die ik nu kan. Gelukkig beginnen de trainingen voor het programma in juli, dus ik heb nog wel even. Verder hebben mijn man en ik onwijs veel lol. Het is in ieder geval goed voor onze relatie.”

Lees ook
Openhartige docu: Bibian Mentel heeft negen keer kanker gehad en blijft tóch positief

Je mist een onderbeen. Kun je wel alle danspassen uitvoeren?

“Dat weet ik eerlijk gezegd zelf ook nog niet, ik hoop van wel. Ik kijk momenteel met een prothesebouwer naar de mogelijkheden van een dansprothese. Het project staat nog in de kinderschoenen. Op dansles lukken alle passen me tot dusver nog, dus ik weet nog niet of ik iets mis en zo ja, wat. Wel is het zo dat danseressen bijvoorbeeld vaak op hakken dansen. In principe kan ik met mijn eigen prothese ook hakken dragen, maar dat wordt tijdens het dansen wel een uitdaging.”

Heb je door je prothese een achterstand op de andere kandidaten?

“Ik ga er eigenlijk vanuit dat ik op het niveau van de rest kan meedoen. Maar het is wel een feit dat mijn enkelgewricht stijf is omdat ik een prothese heb. Ik kan mijn voet bijvoorbeeld niet punten. Ik kijk nu samen met de prothesebouwer hoe we dat kunnen verbloemen. Het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe erg de jury het vindt dat ik dat niet kan. Ik zal het ermee moeten doen. Verder heb ik nog geen idee wie de andere kandidaten zijn, behalve Heleen van Royen, dus het is moeilijk om iets te zeggen over de concurrentie.”

Lees ook
Bibian Mentel stopt met paralympische carrière: ‘Ik vind het goed zo’

Komt je sportersmentaliteit nu weer bovendrijven?

“Ja, dat zit toch wel in de aard van het beestje. Ik zou het ontzettend jammer vinden om een flater te slaan, dus ik wil wel goed voorbereid zijn en ga hard trainen. Ik weet niet of ik ga winnen, maar het zou wel leuk zijn. Ik ga zeker mijn stinkende best doen.”

Dancing With the Stars is in september te zien bij RTL4. De presentatie is in handen van Chantal Janzen.

NIEUWS | TV | SPORT | INTERVIEW

Bron: LINDAnieuws | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser