Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

interview

B&B-eigenaren Miranda en Peter platgebeld na Omroep MAX-uitzending: 'We krijgen opvallende verzoekjes'

B&B-eigenaren Miranda en Peter waren afgelopen maandag met hun bijzondere logeeradres te zien in het programma ‘Bed & Breakfast’ van Omroep MAX. En dat was zo’n succes, dat sindsdien de telefoon roodgloeiend staat.

| Marloes van Wijnen

Ook wij belden het overrompelde duo op (dus sorry, als je er door ons niet doorheen kwam).

B&B in oude bank

De B&B van Miranda en Peter is gevestigd in een voormalig bankgebouw in Overijssel. Maar zo oud als het gebouw is, zo vernieuwend is het interieur. Zo heeft de ene kamer een badkamer in de voormalige kluis van de bank, en bezit de andere kamer een jacuzzi op het balkon (inclusief uitschuifbare schutting voor de gewenste privacy). En daar waren kijkers zo van onder de indruk, dat ze massaal de website van de B&B bezochten om hun plekje in die jacuzzi te bemachtigen.

De kamer met badkamer in de voormalige kluis (tekst gaat verder na de foto’s):

B&B met badkamer in kluis

De kamer met jacuzzi op het balkon:

B&B met kamer met jacuzzi op balkon

Tientallen aanvragen

“We waren nietsvermoedend met gezelschap de uitzending aan het kijken, toen we op Twitter zagen dat onze website eruit lag”, vertelt Miranda. “We konden daar op dat moment dus niet zoveel aan doen. Pas een uur later zaten we weer achter de computer en zagen we dat onze mailbox helemaal ontploft was. We hadden tachtig aanvragen gekregen in één uur.” En dat was volgens Peter even schrikken. “We waren zeer verbaasd, maar vonden het ook heel erg leuk.”

Telefoon roodgloeiend

Helaas hebben Miranda en Peter veel mensen moeten teleurstellen, omdat er veel aanvragen waren voor dezelfde dagen. Miranda: “We hebben op deze mensen gereageerd dat de gewenste dagen al volgeboekt zijn, en die bellen ons nu massaal, om tóch nog een paar beschikbare dagen te kunnen vinden.” Al is dat lastig, want de B&B zit zo goed als vol tot eind maart. Peter: “De allergrootste lawine is voorbij, maar de telefoon rinkelt nog continu.”

Opvallende verzoekjes

Tussen die belangstellenden zitten ook een aantal opvallende verzoekjes. Zo is Peter al meerdere keren benaderd voor advies over de verbouwing van huizen. Vooral mensen die onder de indruk zijn van de uitschuifbare nachtkastjes en schutting willen de handige Peter inhuren. “Dat is weer iets nieuws”, lacht Peter. “En natuurlijk reageer ik daar dan op. Ik geef een korte uitleg, en stuur wat fotootjes door.”

Van groter huis naar B&B

Ook daadwerkelijk helpen bij deze verbouwingen, zit er voor Peter voorlopig niet in. Hij heeft naast de B&B ook nog een baan van 32 uur als support engineer, is daarnaast geluidstechnicus van een professionele band en werkt in een derde bedrijf ook nog met een compagnon aan een nieuw product voor een datacenter. Het is dan ook Miranda die de B&B voornamelijk runt. “Ik werkte in de zorg, maar mijn contract liep af. Dat kwam niet heel slecht uit, want ik wilde graag iets anders doen.” Toen de twee op zoek waren naar een groter huis voor henzelf, stuitten ze op het oude bankgebouw. “We dachten meteen: het is een perfect pand voor een B&B. En zo is het idee geboren.”

Lees ook
Deze Bed & Breakfast met jacuzzi’s is meteen zó populair dat de website eruit vliegt

Derde kamer

Het bouwen van de B&B was een hele klus. Toen het stel gevraagd was voor het Omroep MAX-programma, moesten ze flink aan de bak. “Vrienden en familie hebben toen bijna dag en nacht geholpen om het af te krijgen”, licht Peter toe. Uiteindelijk slaagde het stel erin om de hele B&B, die drie kamers telt, klaar te hebben voor de opnames. Toch zijn er maar twee daarvan in de uitzending te zien. Gelukkig hebben wij foto’s van de derde kamer, die minstens net zo gezellig is.

Tekst loopt verder na de foto’s.

kamer in B&B

kamer in B&B

Toekomstplannen

Voorlopig genieten Miranda en Peter nog met volle teugen van de positieve reacties en hun groeiende populariteit. “Een uitbreiding zit er voorlopig nog niet in”, aldus Miranda. “We zijn en blijven twee nuchtere mensen, en genieten nu vooral met volle teugen van de situatie. En voor de toekomst zien we wel weer wat er op ons pad komt.”

De aflevering van Bed & Breakfast waarin Miranda en Peter te zien zijn, was afgelopen maandag op tv. Bekijk het fragment boven dit artikel terug. De laatste aflevering van het seizoen is aanstaande maandag te zien om 21.05 uur op NPO 1.

VIDEO'S | NIEUWS | TV | INTERVIEW

Bron: Omroep MAX | Foto: Miranda en Peter

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer interview

Lees dit ook even

Please update your browser