Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

De touwtjes in handen: Netflix laat kijkers binnenkort zelf bepalen hoe serie verloopt

De touwtjes in handen: Netflix laat kijkers binnenkort zelf bepalen hoe serie verloopt

Netflix-gebruikers kunnen binnenkort zelf het plot van sommige series bepalen. De streamingdienst is bezig met een aantal speciale afleveringen, waarbij de kijker keuzemomenten krijgt voorgeschoteld.

| Elisa Heisen

De break tussen Ross en Rachel voorkomen of de bankoverval in La Casa de Papel geheel op eigen wijze uitvoeren: wij krijgen genoeg ideeën bij dit nieuwe format.

Nieuwe kijkers lokken

Netflix probeert met het concept nieuwe kijkers te lokken, bijvoorbeeld mensen die liever gamen dan series kijken. De streamingdienst is sowieso niet vies van een beetje experimenteren en hield vorig jaar al een proef met de kinderfilm Puss in Book. Kijkers bepaalden daarin of de gelaarsde kat een god of een boom moest aanvallen.

Black Mirror

Maar binnenkort krijgen dus ook volwassenen de touwtjes zelf in handen. Volgens de Amerikaanse website Bloomberg wordt er onder meer van de serie Black Mirror een interactieve aflevering gemaakt. En we hoeven daar niet eens zo lang op te wachten: Netflix wil aan het einde van het jaar de eerste interactieve aflevering van de serie vrijgeven, aldus Bloomberg. Hoeveel keuzemomenten er komen, is niet bekend.

Lees ook
10 x Netflix-toppers die je niet al van honderd kanten getipt hebt gekregen

NIEUWS | TV | SERIE | TECH

Bron: Bloomberg | Foto: Getty Images

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser