Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Confronterend: Instagram laat nu zien hoeveel tijd je besteedt aan de app

Confronterend: Instagram laat nu zien hoeveel tijd je besteedt aan de app

Instagram is begonnen met het uitrollen van een functie waarmee je kunt zien hoeveel tijd je besteedt aan het sociale netwerk, en waarmee je tijdslimieten kunt instellen.

| Elisa Heisen

En dat kan behoorlijk confronterend zijn.

Teller tikt door op Instagram

De functie werd begin augustus aangekondigd en is voor veel mensen inmiddels al daadwerkelijk te gebruiken. Gebruikers kunnen op hun Instagram-profiel op het menu-icoon rechtsboven in beeld klikken en vervolgens voor ‘je activiteit’ kiezen. De app geeft vervolgens aan hoeveel minuten de gebruiker gemiddeld per dag op Instagram zit.

Melding als limiet is bereikt

Je kunt niet alleen bekijken hoeveel tijd je spendeert aan de app, maar je kunt ook tijdlimieten instellen. Gebruikers krijgen dan bijvoorbeeld na een kwartier een melding dat hun limiet is bereikt.

Ook Facebook werkt aan tijdmelding

In augustus werd ook een activiteitspagina beloofd voor Facebook, maar daar is de functie nog niet uitgerold. Wanneer dit voor Facebook wel het geval zal zijn, is niet bekend.

Lees ook
Bang dat je te veel op social media zit? Facebook en Instagram gaan het voor je timen

NIEUWS | TECH

Bron: Instagram/ANP | Foto: Pexels

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser