Achter de schermen zijn we druk bezig met onze nieuwe site LINDA.nl. Wil je een voorproefje? Klik dan hier (je kunt altijd terug)

nieuws

Petje af: 17 x de leukste hoedjes (en jurken) van Prinsjesdag

Petje af: 17 x de leukste hoedjes (en jurken) van Prinsjesdag

Zeg je Prinsjesdag, dan zeg je troonrede, koffertje, koets én: hoedjes en outfits. Want ook die spelen een hoofdrol op deze derde dinsdag in september. Wij zetten op een rij welke opmerkelijke creaties voorbijkwamen.

| Laura van der Molen

Petje af voor de politici, ze hebben weer flink hun best gedaan origineel en goed voor de dag te komen, kijk maar:

1. CDA-lid Ria Oomen kiest voor vaderlandse kleuren inclusief vastgespelde strikken op de achterkant. 

2. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag gaat voor een velours en strak model met fuchsia lint. 

sigrid kaag

3. Caroline Nagtegaal, politicus VVD, gaat ook gehuld in uitbundig oranje, wat betreft de jurk. De riante hoed kleedt de gehele outfit rustig af. 

4. Minister van Defensie, Ank Bijleveld, bezorgt ons een nazomergevoel: paars, wit en geel. Dezelfde kleuren zien we terug in haar outfit. 

anke

5. Het hoedje van Fleur Agema van de PVV doet ons een beetje denken aan een corsage. Tule, veren, rosetten en linten maken van dit hoedje een indrukwekkende creatie.

fleur agema

6. Kajsa Ollongren, minister van Binnenlandse Zaken, houdt het simpel: een zandkleurige hoed met beige lint. 

kasja

7. Ook de vrouw van Sander Dekker, minister voor Rechtsbescherming, volgt de less is more-trend.

vrouw van sander dekker

8. En ook Jorien Wuite, minister van Sint Maarten, kunnen wij niet betrappen op overdadigheid.

jorien wuite

9. De vrouw van Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, houdt het in zekere mate bescheiden. De geperforeerde flap doet smaakvol overkomen en het rood steekt fris af.

vrouw van stef blok

10. Carola Schouten, minister Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, was blijkbaar in dezelfde winkel als de vrouw van Stef Blok want zij droeg vrijwel dezelfde hoed, alleen de kleur is anders.

carola schouten

11. Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport neemt ook deel aan de hoedenparade met zijn vrouw. Zij doet niet mee met het ‘klassieke’ model en kiest voor een uitstekende rand aan de bovenzijde van haar zwarte hoed. 

bruno bruins vrouw

12. Het hoedje van de vrouw van Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, is niet écht een hoedje. Maar ach, een fleurig bloemstuk rekenen we ook goed.

hugo de jonge vrouw

13. Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer, laat de kracht van een kleurenpalet zien: kies één palet en combineer dichtbij elkaar liggende kleuren met elkaar. Oudroze, beige, taupe, gebroken wit en her en der een pareltje. Wij kunnen het waarderen. 

mona keijzer

14. Vandaag is rood, roder, roodst. Staatssecretaris van Defensie, Barbara Visser, laat zien hoe je een vintage tule hoedje een moderne vibe geeft. Tien punten voor de flair waarmee ze de creatie draagt. 

barbara visser

15. De vrouw van Arie Slob, minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, draagt ook een tule model inclusief rosette. Het tijdloze zwart staat haar goed. 

vouw arie slob

16. In de categorie ‘niet echt een hoedje maar wel indrukwekkend’: Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren, poseert in een creatie die doet denken aan een bruidsjurk. Op de rok van de jurk zijn linten bevestigd waarop we de namen kunnen lezen van veganistische en vegetarische vleesvervangers. Thieme wil met dit statement graag aandacht vragen voor de slachtlobby. 

marianne thieme

17. En tot slot, onze koningin Máxima, in een adembenemende jurk van mousseline. Bij het zien van deze jurk wanen wij ons weer even in de jaren dertig: pofmouwen en handschoentjes. Toch blijft de jurk modern: pastelkleuren wisselen elkaar af en metallic hakken maken de outfit af.  

koningin maxima

Maar de échte eyecatcher is haar hoed van sisal, inclusief bloemen en veren.

koningin maxima

Lees ook
Zo ziet de prachtjapon die Máxima draagt op Prinsjesdag er van dichtbij uit

NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser