nieuws

'Het Zakmes' dik 25 jaar na première opnieuw in de bioscoop

‘Het Zakmes’ is binnenkort weer te zien op het witte doek. De film uit 1992 heeft een opfrisbeurt gekregen, zo laat filmdistributeur In The Air weten.

| Justine Wouterson

Lees ook
Hoe is het nu met Olivier Tuinier, die de hoofdrol speelde in ‘Het Zakmes’?

Volledig gerestaureerd

De verfilming van het boek van Sjoerd Kuyper is gerestaureerd, omdat de kwaliteit de laatste jaren niet goed genoeg was voor vertoning in moderne bioscoopzalen. De nieuwe digitale versie zal te zien zijn op het filmfestival Roffa Mon Amour, dat van 18 tot en met 29 juli plaatsvindt in Rotterdam. Ook krijgen bezoekers van het Nederlands Filmfestival op 2 en 3 oktober de klassieker voorgeschoteld. Verschillende bioscopen in Amsterdam, Nijmegen, Apeldoorn en Den Haag hebben de film al geprogrammeerd.

Emmy Award

In de film heeft de zesjarige Mees per ongeluk het zakmes van zijn vriendje Tim in zijn bezit. Wanneer die blijkt te zijn verhuisd, besluit Mees er alles aan te doen om zijn vriend het mes terug te geven, wat niet zo makkelijk blijkt als je zou denken. Het Zakmes won in 1992 zowel het Gouden Kalf voor Beste Regie (Ben Sombogaart) als de Cinekid Film Award. In 1993 werd de film, met daarin Olivier Tuinier als hoofdrolspeler Mees, bekroond met een Emmy voor Beste Jeugdprogramma.

VIDEO'S | NIEUWS | BEKEND

Bron: ANP | Foto: Still uit video

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar

Reacties

Meer nieuws

Lees dit ook even

Please update your browser